enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Halil İbrahim Yılmaz, Rize Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Halil İbrahim Yılmaz, Rize Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi
REKLAM ALANI
19.02.2024
0
A+
A-

Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Rahmi Metin’in Rize için büyük bir şans olduğunu söyledi

DOĞRUYA DOĞRU DİYECEĞİZ

Alihan TELATAR

 


Ankara Kent konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Halil İbrahim Yılmaz Rize ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.ANKARA Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Rize’ de Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Karamehmetoğlu’nu ziyaret edip fikir ve görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Yardımcısı Yılmaz Rize’de büyük bir gelişim ve dönüşümün olduğunu söyledi. Yılmaz, Rize, benim doğduğum kent ve buranın başka bir vizyonu var. Burada müthiş bir heyecan ve çalışma azmi var. Buradaki kamu yöneticileri, çalışan insanlar, Rize halkı mesai saatinin dışında doğayla mücadele ederek hayata tutunurlar. Ondan dolayı Rizeli insanları Türkiye’nin her yerinde öndedir. Çünkü doğayla savaşırlar, mücadelecidirler.

İlk defa çok farklı şeyler gördüğünün altını çizen Yılmaz, “Rize Belediye Başkanımızı çok eskiden tanırdım ama ben başka bir şey gördüm. Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ankara Kent Konseyi, kente dair 10’larca sivil toplum örgütünde aktif olup, elliden den fazla ülkeyi gezen birisi olarak doğduğum kentte bu yerinde dönüşüm ve kentteki bu dokunuşlar dünyayla yarışan bir vizyonla beni tanıştırdı. Bu kıymetli belediye başkanına olan sevgimle ilgili bir cümle değil.

Belediye kanununda görülmeyen bir vizyon var burada ve bu vizyonla burada gelecek 100 yıla imza atıldı. Belediye başkanı bu dönüşümü devam ettirirse eğer gelecek yüz yıllarda bu kentte adını yaşatacak bir adım atmış olacak. Bu kent bu vizyona olağan üstü bir irade koyup sahip çıkmazsa ileride bunu devam ettirecek nesillerin umudu kesilir. Bu siyasi bir amaçla söylenmiş politik bir cümle değil. Bu şehir için çok önemli bir yoldur bu. Bu vizyona sahip çıkacak, taşın üzerine taş koyacak çocukların bu kentte umudunu arttıracak olan sistemdir şu an Rize’de ki bu değişim” dedi.

Ankara Ticaret Odası yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz şöyle devam etti. “Arazi mülkiyet çok değerlidir buralarda. Bir mülkiyeti devralıp, onu yerinde dönüştürmek kanun gücüyle olacak iş değil. Bu sadece güvenle olur. Bu kentte yerinden dönüşüme bir güven oluşturdu ve o güven bu kenti mahcup etmedi. Gezdiğim ve gördüğüm projeye bakınca, kentin ruhuna mimarisine uygun bir binayı yeniden kentin tam ortasına yerleştiren otopark sorununu yerinde çözen ve bunların tamamını yaparken ana bulvardaki tabela kirliliğini ortadan kaldırıp bu projenin devamlılığıyla ilgili iradeyi ortaya konan vizyon çok yüksek bir destekle burada ayakta tutunmak zorunda.

Bunu bu şehir yapmazsa gelecek yüz yıllarda bu şehrin daha ileriye taşınmasının önüne engel konmuş olur. Bu konu Rahmi Metin konusu değil, burada bir vizyon var ve bu vizyonun olağanüstü bir destekle güçlendirilmesi gerekiyor ki devamı gelsin”.

Yılmaz, “Kente karşı suç işledik biz. Lego gibi apartmanlar dizdik sahilde… denizi kara karayı para yapan Ekrem Orhon’un yeşil alan diye planladığı alanları düzensiz konutlarla lego gibi dizip birbirini boğan nefessiz bir kent haline getirdik. Onu elli yılda yaptık biz. 50 yılda kirlettiğimizi 5 yılda düzelten iradeye sadece şapka çıkartılır. İlla ki Rahmi başkan için demiyorum. Bu irade bu kentte 20 yıl devam etsin 50 yıllık tahribatı toparlar. 5 yılda bu kadar toparladığına göre aksi düşünülemez”

Burada topyekun yaşam için sığınmak için bir konuta sahip olmak için kente karşı işlediğimiz suçları büyük bir vizyonla düzelten bir belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Halil İbrahim Yılmaz, “ Doğruya doğru diyeceğiz biz. Hem orada mülkiyetin değeri katlandı. Hem de o apartmanlarda oturmayan orada günlük gezen halkın ekonomiye katkısı ve bu kentin içerisindeki diğer mülkiyetlerin değeri katlandı. Bir kentte bir yerde dönüşüm olursa o şehrin her etrafında değeri artar. Bu şehir sadece güzelleşmedi. Kentin ekonomik olarak da değeri arttı.

Bu dönüşüme alan açan bütün siteler aynı değere sahip olacak sadece ruhumuz değil ekonomimizde katlanmış olacak. O yüzden ben çok etkilendim ve Rahmi Metin başkanı bu süreçteki başarısından dolayı sadece tebrik ediyorum. Yüzlerce belediye kanununda tanımlanmamış projeyi bu kentle tanıştıran birisi bu kentin çocuklarına örnek olmalı ve Türkler gerçek anlamda görerek anlar. Bu yapılanmayı dönüşümü gören çocuklar bu kentin vizyonunu gelecek yıllara taşıyacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi