enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Ankara Şehircilik Bienalı kapanış töreni gerçekleşti

Ankara Şehircilik Bienalı kapanış töreni gerçekleşti
REKLAM ALANI
27.11.2023
0
A+
A-

Ankara Şehircilik Bienalı kapanış töreni gerçekleşti

ANKARA – BHA

İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleşen bienalin kapanışı, yağmurlu bir havaya rağmen Ankaralıların yoğun ilgisini çekti. Kapanış töreni, Vakfın işbirliği yaptığı ortakları için hazırladığı anı ağaç dikimi ile başladı. Ankara Kent Konseyi için hazırlanan Ankara Şehircilik Bienali Anı Ağacı (mavi ladin) Konsey binası ön bahçesinde hazırlanan yerine, Mansur Yavaş, Vakıf onursal başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, Ankara Kent Konseyi başkanı Halil İbrahim Yılmaz  ile Vakıf yönetim kurulu başkan yardımcısı Prof. Dr. Metin Şenbil tarafından Ankara Şehircilik Bienali’nin süreklilik kazanması temennileri ile dikilip, ilk can suyu verildi.

Kapanış töreninin açılış konuşmalarında ise Mansur Yavaş ile Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, şehircilik bienalinin Ankara ile özdeşleşmesi için sürekliliğine vurgu yaptılar. Vakıf yönetim kurulu adına konuşma yapan Prof. Dr. Metin Şenbil, gerçekleştirilen bienal ile vakfın kurumsal kapasitesinin, Ankara’yı ve Ankara halkını kucaklayacak seviyeye eriştiğini belirtti. Vakıf onursal başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli ise Ankara’nın bir öyküsünün olmasına, düzenlenen bienal ile katkı yapıldığını söyledi.

Açılış konuşmaları sonrasında eş küratörler Doç. Dr. Sevinç Bahar Yenigül (Gazi Üniversitesi) ve Dr. Deniz Altay Kaya (Çankaya Üniversitesi) bienal sürecini, öncesindeki planlama safhası ile birlikte misafirlere anlattılar. Otuz etkinliğin planlandığı bienal kapsamında hava muhalefeti nedeniyle sadece iki etkinlik gerçekleştirilemedi. Kale İşlevsel Yeniden Canlandırma Çalıştayı, Maltepe Açık Planlama Atölyesi gibi Ankara için iki önemli alanda farklı planlama ve tasarım yaklaşımları tartışıldı. Yanı sıra, edebiyat (Benim Ankaram), tarih (Ankara Tarihi Söyleşisi), sosyoloji  (Kamusal Alanda Yeni Bir Yaşam Biçimi), sanat (Ressam Hikmet Çetinkaya Canlı Performansı), müzik (ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu BağlamaKorosu ve Alegria Korosu), dans (Lindy Hop Dans Partisi), tiyatro ( Aralık Sahne), folklor (Ankara Kulübü Derneği Seymen Gösterisi), öğrenci fikir yarışması (Yeni Yaşam Biçimleri ve Kamusal Alanların Yaratıcı Kullanımı Fikir Yarışması), kent yürüyüşleri (Urbanwalks-ankara) gibi farklı alanlardaki etkinlikler, Ankara’nın farklı mekanlarında Ankaralılar ile buluştu. Travelexpo 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ile 8. Kent Araştırmaları Kongresi kapsamındaki ortak etkinliklerle de işbirliği en yüksek seviyeye çıkarıldı.

Bol çiçekle bezenmiş, gelen herkesin çiçeklerle karşılanıp çiçeklerle uğurlandığı, her yaşta ve görüşte Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği kapanış töreni, iyi temenniler ve pasta kesimi ile sonlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la tek tek ve  gruplar halinde fotoğraf çektirmek isteyen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bienal kapanış töreni sonunda 2025 yılında 2. Ankara Şehircilik Bienali’nde tekrar buluşmak üzere sözleşildi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi