enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5203
EURO
34,9669
ALTIN
2.439,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Anamur’da yeni bir ters lale türü keşfedildi

Anamur’da yeni bir ters lale türü keşfedildi
REKLAM ALANI
05.02.2024
0
A+
A-

Mersin’in Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Evcialanı Yaylası’na yeni bir ters lale türü keşfeden Coğrafya Öğretmeni Nevzat Çağlar ile bir araya geldi. Kaymakam Bozdemir, Nevzat Çağlar’ı tebrik etti.

featured

Anamur’da yeni bir ters lale türü keşfedildi

MERSİN – BHA

Anamur ilçesinde 15 Temmuz Milli İrade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Coğrafya Öğretmeni olan Nevzat Çağlar, geçen yıl Evcialanı Yaylası’na çıktı. Çağlar, Yaylacık mevkisinde 1750 metre yükseklikte yeni bir ters lale türüne denk geldi. Yeni bir lale türü keşfeden Çağlar, yeni türün bilim dünyasına tanıtılmasının ardından ters laleye (Fritillaria Nevzatcaglari) Türkçe ismi Anamur Lalesi ismi verildi.

Toplantı yaptılar

Coğrafya öğretmeni Nevzat Çağlar ve İlçe Milli  Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Anamur Kaymakam Bilal Bozdemir’i makamında kabul etti. Ziyarete İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Bostan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Turgut Muz da katıldı. Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarette Coğrafya öğretmeni Nevzat Çağlar’ın keşfettiği endemik ters lale türü hakkında izlenecek süreçler ve koruma tedbirleri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Kaymakam Bozdemir, Nevzat Çağlar’ı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

 

Anamur’da yeni bir ters lale türü keşfedildi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi