enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

ANADOLU YAKASI ADIYAMANLILAR DERNEĞİ KURULUŞUNU İLAN ETTİ

ANADOLU YAKASI ADIYAMANLILAR DERNEĞİ KURULUŞUNU İLAN ETTİ
REKLAM ALANI
30.03.2016
0
A+
A-

 
Merkezi İstanbul Sultanbeyli’de bulunan Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği düzenledikleri basın toplantısı ile kuruluşlarını ilan ettiler.

Kısa adı AYAD olan ve Adıyamanlıları İstanbul Anadolu yakasında genelde temsil eden tek dernek olan Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği düzenledikleri sabah kahvaltısı organizasyonu ile basın mensuplarını bir araya getirdi.

Adıyaman yerel basınından pusulaistanbul genel yayın yönetmeni Emin Doğan ile Sultanbeyli basın ve medyasından bir çok temsilcinin katıldığı kahvaltı programına görsel medyadan ulusal düzeyde yayın yapan Mercan TV katıldı.

Basın açıklamasını okuyan derneğin kurucu başkanı Sabri Baltacı;

Günümüz kent yaşamlarında sosyal yardımlaşma ve dayanışma için dernekleşmenin zaruret olduğunu, Adıyamanlıların Anadolu yakasında sivil toplum örgütlenmesi noktasında eksikliklerinin olduğunu, bu boşluğu doldurmak adına Anadolu Yakası Adıyamanlılar derneğini kurduklarını söyledi.

Bu örgütlenme ile Adıyamanlıları bir araya getirip, tanışıp kaynaşmalarını sağlamak istediklerini söyleyen Baltacı, Hemşerilerimizin iyi gününde , kötü gününde yanlarında olmak, her türlü sorun ve sıkıntıları çözmek için örgütlü bir güç olmayı amaçladıklarını söyledi.

Ayrıca dernek işinin zor vemeşakkatli bir iş olduğunu söyleyen Baltacı, bunun gönül işi olduğunu belirterek bu işe gönül verecek, katkı sağlayacak bütün Adıyamanlı hemşerilerimizi yanımızda görmek istiyoruz dedi.

Başkan Sabri Baltacı ayrıca sahip oldukları bu gücü yerelde Adıyaman için Genelde Türkiye toplumu için diğer yasal sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ayad yönetim kurulu adına açıklama yapan Başkan Sabri Baltacının basın duyurusunun detayı şu şekilde;

Değerli basın mensupları,değerli misafirlerimizve derneğimizin çok kıymetli üyeleri hepinizi sevgi,saygı ve muhabbetle selamlar, toplantımıza iştirakinizden dolayı derneğimizin yönetim kurulu adına şükranlarımı sunarım, Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneğinin basın tanıtım programına hepiniz hoş geldiniz.

                Kısa adı AYAD olan, Anadolu Yakası Adıyamanlılar derneğimizinresmi olarak kuruluşunu tamamlayıp hizmet noktasında faaliyetlere başladığımızı kamuoyuna ve değerli halkımıza gururla duyurmak istiyoruz.

                İstanbul Anadolu yakasında ikamet eden Adıyamanlılar olarak uzun bir süre yaptığımız istişare toplantıları sonucunda,Adıyamanlıların sivil toplum örgütlenmesinoktasında eksiklik hissettiklerini, bu boşluğu gidermek adına dernekleşmenin zaruret olduğu kanaatine varılarak, dernek kurma çalışmalarına başladık.

                Büyükşehirlerdesosyal yardımlaşma ve dayanışmanın öneminin bilincinde olan insanlar olarak, Adıyamanlı hemşerilerimizindernekleşme konusundaki eksikliklerini gidermek, hemşerilerimizi bir arada tutmak, tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, hemşerilerimizin iyi gününde, kötü gününde yanında olmak için bu gururlu ve onurlu yola çıktık.

                Dernekçilik çok zor ve meşakkatli bir iştir. Dernekçilik herşeyden önce gönül işidir.Bu işe gönül verenler ancak başarabilir. Biz de bu işe gönül vermiş insanlar olarak çok değerli hemşerilerimizle beraber bir nefes olmak için yola çıktık. Kısa sürede çok yol katettik.

                Herşeyden önce hemşerilerimizin ilgisi, samimiyeti ve gayretleri bizleri oldukça memnun etti. Bu ilgi ve alaka ne kadar doğru bir iş yaptığımıza olan inancımızı artırırken daha emin adımlarla çalışmalarımıza daha fazla bir motivasyonla devam etmemize vesile olacaktır.

                Günümüz toplumlarında özellikle küçük yerleşim yerlerinden metropollere yapılan göçler, beraberinde bazı sorunları da getirmektedir.Bu sorunların en başında kent yaşamına uyum ve adaptasyon sorunudur. Yalnızlık hissiyatı, kendi kültürünü yaşatma iç güdüsü, insanların dertlerini, sorunlarını paylaşabilecekleri bir insan arama ihtiyacı dernekleşmenin önemini ortaya koymaktadır.

                Anadolu yakasında yaşayan Adıyamanlılar olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, Adıyaman kültürünü bulunduğumuz coğrafyada yaşatmak, hemşerilerimizin kent kültürüne uyumunu kolaylaştırmak, her türlü sorun ve sıkıntılarında örgütlü bir güç olarak yanlarında durmak için derneğimizi kurduk.

                Bir çok alanda daha aktif ve daha verimli çalışmak için çeşitli komisyonlar oluşturduk. Kurulan bu komisyonlar kısa sürede bir çok etkinliğe imza attılar. İleriki süreçlerde her komisyon kendi içinde çeşitli sosyal, kültürel ve eğitici etkinlikler yapmak için çalışma ve programlar yapmaktadır.

‘’ Başarmak için yola çıkanlar asla yorulmazlar’’ bu inançla bu işe gönül vermiş olan üyelerimiz bu haklı gururu yaşamak ve yarınlara güzel bir miras bırakmak için hazırdır.

                Toplumsal bir yarar üzerine kurulan ‘’AYAD’’ diğer yararlı yasal sivil toplum örgütleri ile bu çerçevede işbirliği yapmaya ve sahip olduğu gücünü yerelde Adıyamanlılar, genelde Türkiye toplumu için kullanmaya hazırdır.

                Başta da dediğimiz gibi dernekçilik zor ve meşakkatli bir iştir, bunun yanında uzun soluklu ve istikrar gerektiren bir iştir. Bu kervanı biz yola çıkardık, bundan sonra bu işe gönül verecek, katkı sağlayacak tüm Adıyamanlı hemşerilerimizi derneğimizin çatısı altında,bir olup, el ele, gönül gönüle vererek derneğimizi geliştirip, daha güzel yerlere getirmek için çağrıda bulunuyoruz.

                Kurduğumuz bu dernek bütün Adıyamanlıların derneğidir. Anadolu yakasında Adıyamanlıları temsil eden tek dernek olması açısından tüm hemşerilerimizden derneğimize sahip çıkmalarını bekliyoruz.

Niyet herşeyin başıdır, hayırlı işler güzel niyetlerle yapılırsa güzel olur. Çıktığımız bu yolda bizim de niyetimiz hayır, akıbetimizde inşallah hayır olacak.

Basın toplantımıza katılımızdan dolayı hepinize tekrardan teşekkür eder,yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum.

Sabri BALTACI- AYAD KURUCU BAŞKANI

    AYAD GEÇİCİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1- Sabri BALTACI – BAŞKAN -Eğitim Yöneticisi

2- Murat ÖCAL – BAŞKAN YRD. -Mühendis

3- Çelebi ULUTAŞ – SEKRETER -Eğitim Yöneticisi

4- Mustafa TATAR – SAYMAN-Eğitimci

5- Mehmet BAŞAK- ÜYE-Tekstilci

6- Orhan BAŞAK – ÜYE-Tekstilci

7- Mustafa SAVCI- ÜYE-Emekli

8- Mehmet ASLANTÜRK – ÜYE-Memur

9- Fayik YAYLAGÜL – ÜYE-Memur

10- Mahmut ÖZGÜL – ÜYE-Esnaf

11- Mustafa KARAKUŞ-ÜYE- Emekli

12- Şevket KARTAL- ÜYE-Tekstilci

 
KURULAN KOMİSYONLARIMIZ

 
1- GENÇLİK ve SPOR KOMİSYONU

– Çelebi ULUTAŞ

– Mahmut ÖZGÜL

– Orhan BAŞAK

– Fatih KARAKUŞ

 
2- EĞİTİM KOMİSYONU

– Mustafa TATAR

– Muzaffer KILIÇ

– Ramazan BİLGİN

 
3- HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU

– Mehmet BAŞAK

– Mahmut BAKIR

– Aziz BOĞATEKİN

– Mustafa SAVCI

– Mehmet ASLANTÜRK

– Şükrü KARAKUŞ

 
5- SAĞLIK KOMİSYONU

– Fayik YAYLAGÜL

– Mehmet SEVGİ

– Ömer KESKİNKILIÇ

– Cemal KAYA

 
6- MALİ İŞLER KOMİSYONU

– Mustafa SAVCI

– Mehmet KURTBEY

– Mustafa KARAKAYA

– Ahmet DURAN

 
7- KADIN KOLLARI KOMİSYONU

– Fatma Betül TATAR

– Zerin ÖCAL

– Emine BAŞAK

 
8- ORGANİZASYON ve SOSYAL ETKİNLİKLER KOMİSYONU

– Mustafa KARAKUŞ

– Şevket KARTAL

– Selahattin BAŞAK

– Ahmet DOLAŞ

– Mahmut BAŞAK

 
9- BASIN ve TANITIM KOMİSYONU

– Orhan KARAKAŞ

– Murat YÜCETÜRK

– Ömer Faruk ELMAS

 
 
 
 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi