enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Amasya’nın İlk Özel Hastanesi Açıldı

Amasya’nın İlk Özel Hastanesi Açıldı
REKLAM ALANI
10.02.2024
0
A+
A-

Uzun zamandır heyecanla beklenen Amasya’nın İlk Özel Hastanesi Özel KOLMED Hastanesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi.

Betül Yılmaz/AMASYA-BHA

Amasya’nın ilk özel hastanesi olan Özel KOLMED Hastanesi’nin Açılışı Programına Vali Yılmaz Doruk, Amasya Milletvekilleri Haluk İpek, Hasan Çilez ve Reşat Karagöz, önceki dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, basın mensupları, hastane çalışanları ve vatandaşlarımız katıldı.

Özel KOLMED Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kol’un açılış konuşmasıyla başlayan program, sırasıyla önceki dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle ve mevcut milletvekilleri Haluk İpek,Hasan Çilez ve Reşat Karagöz’ün konuşmalarıyla devam etti.

Vali Yılmaz Doruk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Başta Devletimiz ve özel sektör tarafından son dönemlerde birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli çalışmalara imza atıldığını vurgulayan konuşmasında şunları kaydetti: “Öncelikle Amasya’mıza önemli hizmetler verecek, böylesine güzel bir sağlık tesisinin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,

“Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”

Kanuni Sultan Süleyman’ın bu beyitte vurguladığı gibi, sağlık her şeyin başında gelmektedir. Dolayısıyla sağlığa yapılan her yatırım, Amasya’mız ve ülkemiz için elzemdir.

İlimizde de 600 yataklı yeni bir eğitim araştırma hastanesi için çalışmalara başlanmış ve hastane arazisi temel atmaya hazır hale getirilmektedir. Bu hastanemizin inşallah yakın zamanda faaliyetlerine başlamasıyla, sağlık hizmetleri daha modern bir ortamda verilmeye başlanacaktır. Bugün ise Amasya’mızın ilk özel hastanesi olma özelliği taşıyan, Özel KOLMED Hastanesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz.  Bu hastane öncesinde, vatandaşlarımız çeşitli sağlık hizmetlerini almak için Samsun ilindeki özel hastanelere gidiyorlardı. Bu hastanemiz ile vatandaşlarımız zaman kaybına uğramadan, yol masrafı da yapmadan ihtiyaç duydukları tedavilerini buradaki tesiste yaptırabileceklerdir.

Bu düşüncelerle,  vatandaşlarımıza en modern tıbbi teknolojilerle hizmet verecek hastanemizin, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, hastanemizin yatırımcılarına ve yönetim kuruluna da ayrıca teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken,  tüm vatandaşlarımıza  sağlık ve afiyet dolu bir yaşam diliyor, çeşitli rahatsızlıkların sebebi ile tedavi gören herkese de acil şifalar niyaz ediyorum.”

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın yaptığı dua sonrası Vali Yılmaz Doruk ve protokol üyeleri tarafından hastanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra hastanenin bölümlerini gezen Vali Yılmaz Doruk ile protokol üyeleri, hastane hakkında detaylı bilgiler aldılar.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi