enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5246
EURO
34,7847
ALTIN
2.440,94
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Amasya’nın 5 yılını inşa etmeye hazırız

Amasya’nın 5 yılını inşa etmeye hazırız
REKLAM ALANI
16.03.2024
0
A+
A-

Amasya Belediyesi’ni bir yıldır yöneten Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Dr. Bayram Çelik, ildeki gazeteciler ile iftar programında bir araya geldi. Programa Çelik’in yanı sıra MHP Amasya İl Başkanı Mustafa Akgül, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Semih Aşkan, MHP KAÇEP İl Başkanı Mukaddes Kılıçarslan, Belediye Meclis Üyesi Adayları, Birim Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

featured

MHP Adayı Çelik: Amasya’nın 5 yılını inşa etmeye hazırız

Betül Yılmaz/AMASYA-BHA

Belediyenin ekonomik durumundan, Tugay köprüsüne, Galericiler sitesinden, Otel inşaatına, şehir içi trafik probleminden, UNESCO Dünya kalıcı mirası listesine kadar birçok soruya cevap veren MHP Amasya Belediye Başkan Adayı Dr. Bayram Çelik konuşmasında şunları kaydetti;

“Amasya Belediyesi olarak ekonomik anlamda hiçbir sıkıntımız yoktur. Personel maaşlarında tutun, esnaf ödemeleri ve hak edişlere kadar aksayan hiçbir ödememiz bulunmamaktadır. Hatta, kredi teklifinde bulunan bankalara belirtikleri miktarda bizim onlara borç verebileceğimizi söyleyecek kadar rahatız. Bizim olduğumuz yerde para sorunu olmaz” dedi.

‘Köprünün tamamlanması ile bölgedeki trafik sorunu çözülecek’

Tugay’a yapılacak köprü konusunda atılacak bütün adımları attıklarını, Bakanlık ve Genel Müdürlükler nezdinde bütün görüşme ve girişimlerin son 9 aydır yapıldığını belirten Çelik konuşmasının devamında; “Tugay köprüsü konusunda proje çizim aşamasındayız. Teknik ekibimiz projeyi tamamladığında zaten olur alındığı için hemen inşaatına başlayacağız. Yapımı tamamlandıktan sonra ise bu bölgede yaşanan trafik sorunu ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

‘Galericiler sitesi ile esnaflar rahata kavuşacak’

Şehirde faaliyet gösteren galericiler için hazırlanan projemizin hayata geçirilmesi ve bütün esnafları aynı çatı altına toplamamız ile bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacaklarını ifade eden Başkan Adayı Çelik; “İl merkezinde dağınık bir şekilde faaliyetlerini devam ettiren galericilerimizi aynı çatı altına toplamak için hazırladığımız proje ile vatandaşların kendilerine daha rahat ulaşarak, ticaretlerini yapmalarını sağlamış olacağız.

İnşaat aşaması tamamlanan ve ikinci etap ihalesinin yapılıp, iç dizaynı tamamlandıktan sonra hizmete açılacak otelin Amasya’ya büyük katma değer sağlayacağını vurgulayan Çelik;

“Bir yıl gibi kısa bir sürede inşaat aşamasını tamamladığımız otelimizin iç dizaynı yapıldıktan sonra turizme büyük katma değer sağlayacağını düşünüyorum. Şehrin en büyük sorunları arasında yerli ve yabancı turistlerin konaklama da yaşadığı sıkıntı var. Otelin hizmete açılması ile birlikte bu eksiklikte ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

‘Şehir içi trafiğinin rahatlaması için bütün alt yapı çalışmaları yapıldı’

Şehir içi trafik problemi ve UNESCO Dünya kalıcı mirası listesi için bütün girişimlerin yapıldığını söyleyen Çelik; “Hazırladıkları alt ve üst geçit projeleri ile şehrin trafik sorununu ortadan kaldıracağız. Belirli bölgelerde sıkışan trafik noktalarını tespit ettik. Çözüm noktasında ekip arkadaşlarımız ile birlikte çözüm odakları projelerimizi hazırladık. Bunun yanında UNESCO Dünya Kalıcı Mirası listesine girebilmek için Ankara’da bürokrasi yönünden bütün girişimleri ve görüşmeleri yaptık. Ben inanıyorum ki; kalıcı listeye girdiğimizde yıllık 700 bin olan ziyaretçi sayımız 7 milyona kadar çıkacak. Bu da şehirde yaşayan esnaflara, vatandaşlara ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacak” dedi.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantının sonunda MHP Amasya Belediye Başkan Adayı Dr. Bayram Çelik, günün anısına basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

MHP Adayı Çelik: Amasya’nın 5 yılını inşa etmeye hazırız

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi