enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2523
EURO
34,6826
ALTIN
2.393,94
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Amasya Valiliği’nden amatör spor kulüplerine 415 Bin liralık destek

Amasya Valiliği’nden amatör spor kulüplerine 415 Bin liralık destek
REKLAM ALANI
12.03.2024
0
A+
A-

Amasya Valiliği’nden amatör spor kulüplerine 415 Bin liralık destek

Betül YILMAZ/AMASYA-BHA

Amasya Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine temin edilen spor malzemelerinin dağıtım töreni gerçekleştirildi.

22 Haziran Spor Salonunda düzenlenen programa Vali Yılmaz Doruk’un yanı sıra Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, amatör spor kulüplerinin yönetici ve sporcuları katıldı.

Programda konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Amasya İl Başkanı Naci Öztürk, yapılan tüm yardımlar için Devletimize teşekkür ederek, yardımların hayırlı olmasını ve sporla büyüyen, sporu özümseyen yeni nesiller yetişmesini temenni etti.

Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez ile Haluk İpek de birer konuşma yaparak, amatör kulüplerimize desteklerin süreceğini ve sporun gelişmesi için çalışmaların devam edileceğini ifade ettiler

Vali Yılmaz Doruk ise Amatör Spor Kulüplerinin Amasya’da gençlerin ve çocukların spora yönelmesinde büyük pay sahibi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

“Sözlerime başlarken Ramazan Ayı’nızı tebrik ediyor, bu mübarek ayın İlimize, Ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Ülkemizde son 20 yılda tarım, sanayi, teknoloji, ticaret, eğitim, ulaştırma ve sosyal hizmetler gibi tüm alanlarda büyük bir gelişim ve dönüşüme imza atılmıştır.

Yaşanan bu gelişim her alanda olduğu gibi spor alanında da kendini göstermiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ülkemizin spor altyapısı yenilenerek, şehirlerimiz modern stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve diğer sportif tesislerle donatılmıştır.

Bu yatırımlardan Amasya’mız da üst seviyede istifade etmiş ve geçtiğimiz haftalarda Suluova ve Merzifon ilçelerimizde yapılmak üzere, protokolleri imzalanan, kapalı spor salonu, gençlik merkezi ve tribünle birlikte, 2002’den bu güne 280 milyon lira tutarında 42 spor yatırımı ilimize kazandırılmıştır.

Gelişen spor altyapısının yanı sıra, Ülkemiz hem yetiştirdiği sporcu sayısı hem de sporcularımızın uluslararası başarıları bakımından da önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ülkemiz genelinde, 2002 yılında 278 bin olan lisanlı sporcu sayımız, 2023 yılı sonu itibarıyla 5 milyona yaklaşmıştır.

Bugün ise Amasya’mız ve Amatör Spor Kulüplerimiz açısından önemli bir gün yaşıyoruz. Amatör Spor Kulüplerimiz, halkımızın ve gençlerimizin spor yapmasına, insanımızın kötü alışkanlıklardan uzak durarak, sporla yaşamayı karakter hâline getirmelerine yardımcı olmaktadır.

Bu kulüpler aynı zamanda ulusal yarışmalarda İlimizi, uluslararası müsabakalarda ise Ülkemizi temsil edecek başarılı sporcuları da yetiştirmektedir. Şuan itibariyle ilimizde yetişen 40 milli sporcu, Ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etmektedir. Bu sayının artması için spora ve spor kulüplerine desteğimizi inşallah arttırarak, devam ettireceğiz.

Türkiye’de son yıllarda amatör sporlar konusunda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Sporun önemini çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi anlatarak, onları amatör sporlara yönlendirdiğimizde, sağlıklı nesillerin yetişmesine de katkı sağlamış olacağız.

26 kulübümüze dağıtılacak olan 415 Bin liralık desteğin, amatör spor kulüplerimiz için hayırlara ve başarılara vesile olmasını dileyerek, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”

İl Özel İdaresi tarafından temin edilen spor malzemeleri, Vali Yılmaz Doruk, Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Protokol Üyeleri tarafından kulüp başkanlarına teslim edildi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi