enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
28°C
Adıyaman
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Amasya kahraman şehidini uğurladı

Amasya kahraman şehidini uğurladı
REKLAM ALANI
13.01.2024
0
A+
A-

Betül Yılmaz/AMASYA-BHA

Kahraman Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Samet ASLAN, Taşova İlçesi Çakırsu Köyünde gerçekleştirilen törenle ebediyete uğurlandı.

Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Kahraman Mehmetçiğimiz, Amasyalı Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın naaşı, Taşova ilçesi Çakırsu Köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından Köy Mezarlığında toprağına verildi.

Taşova ilçesinde düzenlenen Şehidimizin cenaze törenine ailesinin yanı sıra; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Vali Yılmaz Doruk, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Milletvekilleri Haluk İpek, Hasan Çilez ile Reşat Karagöz, Samsun Milletvekili Murat Çan, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidimiz için İlimizdeki ilk tören 12 Ocak Cuma günü askeri uçakla getirildiği Merzifon Havalimanında gerçekleştirildi. Daha sonra Şehidimizin naaşı Taşova ilçemize getirilerek, akrabaları ve komşularından helallik alındı.

Çakırsu Köyünde bugün öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Şehidimizin naaşı dualar eşliğinde köy mezarlığına defnedildi. Defin töreninin sonunda Şehidimizin Ailesine, Vali Yılmaz Doruk ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu tarafından Şanlı Türk Bayrağımız ile Şehidimizin fotoğrafı takdim edildi.

Cenaze töreninin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Vali Yılmaz Doruk  ve protokol üyeleri şehidimizin ailesine baş sağlığı ve sabır dileklerini ilettiler.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi