enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,7905
ALTIN
2.442,39
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Almanya’dan uzanan hayır köprüsü

Almanya’dan uzanan hayır köprüsü
REKLAM ALANI
20.12.2023
0
A+
A-

Almanya’dan uzanan hayır köprüsü

İlhan KILIÇ/ALMANYA-BHA

Kelsterbach DİTİB Fevzi Çakmak Camii Derneği, şehirlerdeyaşayan ihtiyaç sahibi engellilere yönelik başlattığı kampanyakapsamında bağışlanan tekerlekli sandalyeleri dağıtarak, toplumsal dayanışmaya katkı sağladı.

Kampanya çerçevesinde, hayırseverlerin destekleriyle teminedilen akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler, engelli çocukpusetleri ve rollatör tekerlekli yürüme destek araçlarındanoluşan 30 parça yardım, şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahibiailelere ulaştırıldı.

Kelsterbach DİTİB Fevzi Çakmak Camii Dernek BaşkanıEsalet Baca, din görevlisi Rıdvan Dönmez ve dernekyöneticileri, ihtiyaç sahibi ailelere yardımları bizzat teslim etti.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde gerçekleştirilen teslimatta, Sarıkaya Müftüsü Zühdü Elveren’in Kur’an-ı Kerim tilaveti veduası eşliğinde gerçekleşen yardım dağıtımı duygusal anlarasahne oldu.

Zenginlik, kardeşlerinin yüzünün güldüğünü görmektir

Kelsterbach DİTİB Fevzi Çakmak Camii dernek başkanıEsalet Baca, kampanya ile ilgili yaptğı açıklamada: “Teslimettiğimiz araçlara destek veren Almanya’daki tümkardeşlerimize teşekkür ediyorum. Onların bağışlarına ulaştık, hayır dualarını aldık. Bundan sonra da bu tür çalışmalarıdestekleyeceğiz. Kardeşlerimizin yüzünün güldüğünü görmekbizim için en büyük zenginliktir. Bu nedenle desteklerindenötürü yönetim kurulumuza, cemaatimize, üyelerimize vehayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah kendilerindenrazı olsun” dedi.

Almanya’dan kurulan gönül köprüsü yüzleri güldürdü

Din görevlisi Rıdvan Dönmez de her teslimatta farklı duygularyaşadıklarını belirterek, “Peygamber Efendimiz, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ buyurmaktadır. Derneğimizde Almanya’dan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşması için birhayır köprüsü kurdu, hayır duaları aldı. Cenab-ı Hak bukardeşlerimizden razı olsun” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahipleri, kendilerine uzatılan yardım elineminnettarlıkla karşılık verdiler.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi