enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ALMANYADA TÜRK MİLLETVEKİLİ ÖNEŞ’TEN STAJ ÇAĞRISI

ALMANYADA TÜRK MİLLETVEKİLİ ÖNEŞ’TEN STAJ ÇAĞRISI
REKLAM ALANI
18.03.2024
0
A+
A-

Geleceğin siyasetçileri stajla şekilleniyor!

Stajın aynı zamanda dil becerilerini güçlendirmek ve kültürel anlayışı artırmak için bir platform sağladığı da unutulmamalıdır. Staj, gençlere hem mesleki hem de kişisel gelişim açısından benzersiz bir deneyim sunar. Bir siyasetçinin bürosunda staj yapmak ise, genç bireylerin demokrasiye katkı sunmaları ve siyasetin karmaşık dünyasını anlamaları için eşsiz bir fırsattır. Bu staj, gençlere siyasetin işleyişini keşfetme, toplumsal sorunları anlama ve demokratik süreçlere katılma imkanı sunar.

Siyasetçinin bürosunda staj yapmak, gençlerin siyasi sistemde etkili bir şekilde çalışma becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olur. Bu deneyim, stajyerlere halkla iletişim, politika analizi ve stratejik planlama gibi temel siyasi yetenekleri kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda liderlik ve takım çalışması gibi genel becerileri de güçlendirir. Milletvekili bürosunda staj yapmak, gençlerin siyasi sistemde aktif rol alarak toplumlarına hizmet etme sorumluluğunu anlamalarına da yardımcı olur.

Billstedt semtindeki milletvekili bürosunda sık sık farklı etnik kökenlerden gençlere staj imkanı sunan Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş (SPD), stajın önemini şu cümleleriyle vurguluyor.

Almanya’ya işgücü olarak gelen göçmen kökenli bir ailenin çocuğuyum ve bugün bir hukukçu ve milletvekiliyim. Okul ve üniversite eğitimim döneminde tavsiye alabileceğim, örnek olarak görebileceğim akademisyenler tanımadığım için büyük zorluklar yaşadım. O dönemlerdeki yaşadığım sıkıntılardan sonra gençlere kapılar açmak, onlara destek olmak için kendime söz verdim ve bugün, bunu başarmış olmanın onurunu yaşıyorum.

Çıkmış olduğum yolda çok şey yaşadım, öğrendim, tecrübe kazandım ve bu bilgileri gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce onları motive etmek ve istenir, emek harcanırsa her şeyin başarılabileceğini onlara anlatmak istiyorum. Bünyemizde staj yapmak isteyen gençler bana E-Posta (kontakt@baris-oenes.de), Whatsapp (0157 545 000 49), Facebook (Barisoenes) veya Instagram (BarisOenes) üzerinden başvurularını gönderebilir.”

Barış Öneş’in milletvekili bürosunda staj yapan gençler ne diyor?

  • Gökdeniz Taşdelen (16) Çorumlu ailenin çocuğu

Barış Öneş’in milletvekili bürosundaki staj benim için çok keyifli geçti. Hamburg’da siyasetin nasıl işlediğini, siyasetçilerin nasıl çalıştıklarını, işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenme, görme fırsatı buldum. Ekip çalışması da çok güzeldi ve ben de hemen o ekibin bir parçası oldum. Kendimi çok değerli ve ekibe ait hissetmek harika bir duygu. Milletvekili bürosunda çalışmalar çok yönlüydü ve staj o kadar hoşuma gitti ki; ben de artık siyasete angaje olmaya başladım.”

  • Mercy Nwankwo (17) Hamburg doğumlu, kökeni Nijerya, Bosna, Hırvatistan’dan geliyor. Sank-Ansgar-Gymnasium 11. Sınıf öğrencisi

Barış ve ekibi, öğrencilere çok yönlü staj imkanları sunuyorlar. Broşürlerin hazırlanmasından meclis oturumuna katılmaya kadar geniş bir alanda çalıştık. Barış’la, ekipteki arkadaşlarla ve diğer stajyerlerle fikir alışverişinde bulunmak beni zenginleştirdi.

Politika ve Hamburg toplumunu daha iyi anlama, Rathaus’un etkileyici mimarisi ve tarihçesini öğrenme fırsatı buldum. Siyasetin organize yapısı, meclis ve milletvekillerinin görevlerini, vatandaşla nasıl diyaloğa girileceği, nasıl ikna edici ve etkili konuşulabileceğini, konuşma hazırlanabileceğini, önergelerin nasıl ortaya çıktığını ve parlamentonun karar alma sürecini öğrendim. Stajımdan sonra bile Barış’la düzenli görüşmelerim devam ediyor. Barış, stajdan etkinlik, kitap, kişisel iletişimler formunda daha uzun süreli yararlanabilmemiz için stajyerleriyle iletişimin devam etmesine özen gösteriyor. Şu an JUSOS Billstedt’in başkanı seçildim. Yaptığım staj sayesinde Annkathrin Kammeyer’in (SPD-Billstedt’te Barış Öneş’le birlikte yönetimde) milletvekili bürosunda Minijob imkanı kazandım.

  • Hawau Tchamouza (17) Gymanasium Marienthal, Almanya doğumlu, Ganalı ailenin çocuğu

Barış’ın bürosundaki staj benim için oldukça eğiticiydi. Çok farklı kültür merkezlerinde tecrübeler edinme imkanı buldum. Staj genel olarak çok yönlü, enteresan ve etkileyiciydi. Yaptığım her işte, her yerde yeni bir şey öğrendim, meslek hayatı hakkında bilgi sahibi olmama da çok yardımcı oldu.”

  • Alham, 18 yaşında ve 2 yıl önce mülteci olarak gelen Ezidi bir genç

Sosyal hayatımızın çerçevesini seçilmiş temsilcilerimiz belirlediği için hepimizin siyasetle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, özellikle kadın siyasetçilerin günlük yaşamda neler yaptıklarını birinci elden öğrenmek arzusuyla stajımı bir milletvekili bürosunda yapmak istedim. Ben de bu toplumun bir parçasıyım ve sadece içinde bu toplumun içinde yer almak değil, aynı zamanda şekillenmesinde de rol almak istiyorum. Barış Öneş’in bürosunda geçirdiğim zaman, beni siyasi olayları yakından takip etmem konusunda oldukça cesaretlendirdi ve motive etti. Zira politikacıların kararları hepimizi birçok açıdan etkiliyor.”

  • Daniel Schneider, 18 yaşında, Billstedt’ten Rus-Alman genç

“Politika her zaman ilgimi çekmiştir ama politikacılarla pek temasım olmamıştı. Genel olarak her şey o kadar ulaşılmaz görünüyordu, ta ki Barış’ta staj yapmaya başlayıncaya kadar. Orada çok şey öğrendim ve bir sürü yeni insanla tanıştım ve sonuçta SPD’ye katıldım. Staj sonrasında bile Barış’la iletişimimiz kopmadı ve bu sayede ilginç, öğretici deneyimler yaşadım. Şimdi ise Hamburg-Mitte Belediye Meclisi için adayım. Tüm bu başarılarımı da Barış’ın bürosunda yaptığım staja borçluyum.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi