enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5249
EURO
34,8871
ALTIN
2.433,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Aliyev ile Erdoğan Karabağ’ı hem sahada, hem masada kazandılar”

“Aliyev ile Erdoğan Karabağ’ı hem sahada, hem masada kazandılar”
REKLAM ALANI
08.11.2023
0
A+
A-

“Aliyev ile Erdoğan Karabağ’ı hem sahada, hem masada kazandılar”

Agil Alesger, “2 yıldır Bakü’de düzenelen Zafer geçit töreni ilk kez Hankendi şehrinde düzenleniyor. Bu bizim için büyük bir sevinç ve mutluluktur.” dedi.

8 Kasım Azerbaycan’da Zafer Günü olarak kutlanıyor. 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan’ın Ermeni provokasyonlarına karşı başlattığı askeri operasyon 44 gün devam ederek büyük zaferle sonuçlandı. 8 Kasım tarihinde ise Azerbaycan’ın kültür başkenti olarak nitelendirilen Şuşa işgalden kurtarıldı ve bu tarih Zafer Günü olarak ilan edildi.

İkinci Karabağ Savaşı’nın 3. yıldönümü ile ilgili konuşan Azerbaycan Basın Konseyi, Türk İnternet Medya Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, elde edilen zaferin tüm Türk dünyasının zaferi olduğunu söyledi.

“44 gün devam eden ve Azerbaycan’ın torpaklarının Ermeni işgalinden kurtarılması ile sonuçlanan savaşta elde edilen zafer yalnızca Azerbaycan’ın değil tüm Türk dünyasının zaferidir. Azerbaycan son yüzyıla baktığımızda kendi göbeğini kendi kesen ülke olarak da tarihe geçti. BM’nin yerine getirilmeyen kararnamelerinin savaş meydanında gereğini yapan Azerbaycan, tarihi adaleti sağladı.” diyen Alesger, Azerbaycan’ın artık toprak bütünlüğünü sağladığına dikkat çekti:

“Savaş son bulmuştu fakat ayrılıkçı güçler hâlâ Karabağ’daydı ve Rus Barış gücü ile Ermenistan tarafı onların Azerbaycan topraklarından çıkarılmasına ilişkin varılan anlaşmayı yerine getirmeyince Azerbaycan yine kendisi devreye girdi. Başkomutan İlham Aliyev’in talimatı ile başlatılan lokal nitelikli antiterör operasyonu sonucunda Ermeni teröristler bertaraf edildi, Azerbaycan kendi egemenliğini sağladı. Bununla birlikte eli Azerbaycanlıların kanına batmış Ermeni canilerinin tutuklanmasına başlandı ve Hocalı katliamını gerçekleştirenlerden Vagif Haçaturyan, artık tarihin çöplüğünde yerini almış sözde cumhuriyetin palyaço cumhurbaşkanları birer birer tutuklanıp adalete teslim edildiler.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şuşa’ya ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Hankendi’yi işaret ederek “Otelimiz orada mı” diye sorusuna Aliyev’in “Orada da olacak” yanıtını vermesini hatırlatan Alesger, “Sözünün eri olan sayın Cumhurbaşkanı Aliyev, bu dediğini de yaptı. 2 yıldır Bakü’de düzenelen Zafer geçit töreni ilk kez Hankendi şehrinde düzenlendi. 104 sene sonra Hankedi’de Zefer Yürüşü yapıldı. Bu bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluktur. Bu vesileyle Vatan için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların emanetlerine layıkıyla sahip çıktığımızı söylemek istiyorum.

Son olarak onu söylemek istiyorum ki, türklerle bağlı özeleştiri herzaman bizim sahada kazanıb, masada yeterince başarılı olmamağımız idi. İlk kez Karabağ konusunda Aliyev ile Erdoğan hem sahada, hem diplomasi mücadelesinde başarı elde ettiler. Bu zafer hepimizindir”.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi