enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,7406
ALTIN
2.435,04
BIST
10.048,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu: İlk hedefimiz istihdamı arttırmak

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu: İlk hedefimiz istihdamı arttırmak
REKLAM ALANI
17.01.2024
0
A+
A-

2023 yılı işgücü eğitim planına göre Aksaray genelinde yürütülen proje ve faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda Çalışma ve İş Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş tarafından kurula sunum yapıldı.

2023 Aralık ayı itibarıyla 5.120 erkek 2.498 kadın olmak üzere toplam 7.618 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Akkuş; 18-29 yaş arası 4.321 gencin İŞKUR aracılığı ile özel sektörde işe yerleştirildiğini belirtti.

Kurul üyelerinin istihdam ve yürütülen diğer uygulamalarla ilgili görüş ve önerilerini belirttiği toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray’da ilk hedeflerinin istihdamı daha çok arttırarak işsizliği azaltmak olduğunu söyledi.

Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’da üretim ve istihdam sağlayan firmalarla beraber olacaklarını, onları dinleyip talep ve önerilerini dinleyerek uygun istihdam modelleri geliştireceklerini ifade etti.

BÖLGEMİZİ İYİ TANIYACAĞIZ

Kumbuzoğlu, “Bunun için ilk kural bu alana hakim olacağız. Organize sanayi bölgelerimizi iyi tanıyacağız. Aksaray ile birlikte toplam 5 OSB’miz oluştu. Aksaray Sanayisi ile öne çıkan bir il konumuna geldi. Biz burada özellikle genç istihdamına yine dezavantajlı kesim istihdamına önem vereceğiz. Bu nedenle İstihdam kurulu olarak çok farklı çalışma ve iş politikaları yürütmeliyiz. Kaynak sağlayan kuruluşlar var. Ahiler Kalkınma Ajansı, KOP İdaresi yine KOSGEB, TÜBİTAK, Tarımsal Kalkınma İdaresi bu kurum ve kuruluşlarla diyalog halinde olacağız. Kaynak sağlayacak projeler geliştirerek bu kurumlardan ve kaynaklarından yararlanacağız” dedi.

ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Aksaray’ın sanayi yanında turizmdeki yüksek potansiyeline dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu sanayi alanında olduğu gibi turizm alanında da yetişmiş nitelikli eleman gücüne ihtiyaç duyacağını bunun için altyapının güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Aksaray’daki tarım, sanayi turizm potansiyel varlığının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu; “Dünyadaki gelişmeleri takip ederek Aksaray’ı daha iyi seviye çıkarmak için hep birlikte gayret göstereceğiz. Belirttiğimiz konularda gerekli adımları atarak sonuç alacağız inşallah. Netice almak içinde enerjimizi ortaya koyacağız. Hep birlikte çalışacağız’ dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi