enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Afyonkarahisar’ın ilk kadın başkanı Burcu Köksal oldu

Afyonkarahisar’ın ilk kadın başkanı Burcu Köksal oldu
REKLAM ALANI
01.04.2024
0
A+
A-

Afyonkarahisar’ın ilk kadın başkanı Burcu Köksal oldu

Burcu Köksal, oyların %50,7’sini alarak Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Bu sonuç, Cumhuriyet tarihinin ardından ilk defa CHP’nin Afyonkarahisar merkezinde bir belediye başkanlığını elde ettiği anlamına geliyor. Ayrıca, Burcu Köksal aynı zamanda kentin ilk kadın belediye başkanı unvanını da kazanmış oldu. İlçelerde ise AK Parti 9, MHP 4, CHP 3 ve İYİ Parti 1 belediye başkanı çıkardı.

Afyonkarahisar’ın ilçelerinde şu isimler belediye başkanı seçildi: İscehisar’da AK Parti’li Seyhan Kılınçarslan, Sinanpaşa’da MHP’li Tolga Yıldırım, Çobanlar’da AK Parti’li Ali Altuntaş, Çay’da İYİ Parti’li Yaşar Kemal Kantartopu, Bolvadin’de MHP’li Derviş Aynacı, Hocalar’da AK Parti’li Ali Arslan, Dinar’da CHP’li Veysel Topçu, Sandıklı’da AK Parti’li Adnan Öztaş, Sultandağı’nda AK Parti’li Mehmet Aldırmaz, Kızılören’de MHP’li Ali Erol, Şuhut’ta MHP’li Muhittin Özaşkın, Başmakçı’da CHP’li Selçuk Gönüllü, Emirdağ’da AK Parti’li Serkan Koyuncu, Evciler’de CHP’li Berrin Uğurlu, Bayat’ta AK Parti’li Halil İbrahim Bodur, ve Dazkırı’da AK Parti’li Fatih Çiçek.

Burcu Köksal, Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” demişti.

Burcu Köksal’ın bu sözlerine tepki ilk olarak İstanbul Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’ndan gelmmiş, İmamoğlu şu sözleri söylemişti:

“Ben CHP’liyim ama bu şehrin her insanına hizmet ediyorum. Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak, onu söyleyeyim. Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim, o laf nereye giden biliyor musun, hani büyük şehir belediyesi terörist doluydu, onu diyenle bunu diyen aynı akıl. Öyle yağma yok. CHP Atatürk’ün 1920’de TBMM’yi toplarken, herkes kucakladı çağırdı ya, onu kültürü temsil eden Atatürk’ün evlatlarıyla yönetilir. Bu kadar net.”

Burcu Köksal kimdir?

Burcu Köksal, 1980 yılında Afyonkarahisar merkezinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukatlık mesleğine başlayan Köksal, Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlıdır. Aktif olarak çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldı ve 25, 26 ve 27. dönemlerde Afyonkarahisar milletvekili seçildi. Aynı zamanda TBMM’de çeşitli görevlerde bulundu ve CHP Grup Başkanvekilliği yapmıştır. İngilizce bilen Köksal, evli ve bir çocuk annesidir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi