enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2432
EURO
34,8038
ALTIN
2.438,88
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C

“Afetlere Dirençli Afetlerde Bilinçli Gençler” projesi Bursa’da

“Afetlere Dirençli Afetlerde Bilinçli Gençler” projesi Bursa’da
REKLAM ALANI
06.02.2024
0
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu ve beraberinde Genel Başkan Yardımcıları da katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) “Afetlere Dirençli Afetlerde Bilinçli Gençler Projesi” kapsamında “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi. Programda; afet sırası ve sonrasında doğru davranış şekilleri, afetlerde psikolojik ilk yardım, saha deneyimleri gibi konu başlıkları katılımcılara aktarıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ANADOLU KÜLTÜR EĞİTİM SPOR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’ nin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) paydaşlığında yürüttüğü “Afetlere Dirençli Afetlerde Bilinçli Gençler” projesi kapsamında düzenlen eğitimde açılış konuşmasını BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan gerçekleştirdi. Konuşmasında ülkemizin son dönemlerde yaşadığı afetlere değinen Bayhan, bu kapsamda afetlere dirençli, afetlerde bilgili gençlerin yetişmesinin ve bu gençlerin sayısının artmasının toplumun afetlere karşı direncini artıracağına ve afet sonrası iyileşmeyi hızlandıracağına değindi. Bu proje kapsamında eğitimlere katılan gençlerimizin, afet sırasında nasıl davranmaları ve etkili bir şekilde nasıl müdahale edilmesi gerektiğini öğreneceklerini de vurguladı.

“Engelli Bireylere Ulaşamadığımızı Gördük”

“Afetlere Dirençli Afetlerde Bilinçli Gençler” projesi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Arzu Saygıner Çil ise 6 Şubat depremlerini hatırlatarak, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde, pek çok tecrübeyi edindik ve bizler de farkındalık oluştu. Ve biz burada bir şeyin farkına vardık; engelli ya da kısıtlı bireylere ulaşamadığımızı gördük. Biz de bu proje vesilesiyle yapacağımız eğitimler ve faaliyetlerde bunun için nasıl bir yöntem belirlemeyiz niyetiyle projemizin başvurusunu gerçekleştirdik. Projemizde önce gençlerimizle ve gençlerimizle birlikte olan akademisyenlerimizle hareket ediyor olacağız” diye konuştu.

Anadolu Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği Başkanı Sinan Cem İyihuylu, afet sırasında ve sonrasında yapılacaklarla alakalı bilgi verirken, Türkiye’nin güncel deprem haritasına da değindi.
Toplantı afet sonrasında yapılabilecek psikolojik değerlendirmeler ve afet alanında yaşanan saha deneyimleriyle sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi