enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,7905
ALTIN
2.442,39
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi Paneli Ankara’da Düzenlenecek

Eğitim Menü Son Dakika İSG Haberleri 19 Haz 2023 – 12:28- Gündem Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi Paneli Ankara’da Düzenlenecek Ankara Kent Konseyi, 21 Haziran 2023 tarihinde Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi Paneli’ne ev sahipliği yapacak.

Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi Paneli Ankara’da Düzenlenecek
REKLAM ALANI
19.06.2023
0
A+
A-

Eğitim Menü Son Dakika İSG Haberleri 19 Haz 2023 – 12:28- Gündem Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi Paneli Ankara’da Düzenlenecek Ankara Kent Konseyi, 21 Haziran 2023 tarihinde Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi Paneli’ne ev sahipliği yapacak.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen panelde, afetler sırasında habercilik ve risk yönetimi konuları ele alınacak. İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, panelin düzenlenmesinde katılımcıların onurunu paylaşırken, önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Panel, Ankara Kent Konseyi Hizmet Binası’nda, Gençlik Parkı Kızılay, Atatürk Bulvarı No: 18, Altındağ/Ankara adresinde gerçekleşecek. Katılımcılar, 09:30 ile 10:00 saatleri arasında kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler. Açılış konuşmaları ise 10:00 ile 10:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Afet Anında Habercilik

Panelin ilk oturumu, “Afet Anında Habercilik” başlığı altında, 10:30 ile 11:30 saatleri arasında yapılacak. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Erol İlhan’ın üstleneceği oturumda, Doç. Dr. Bahar Kayıhan, “Kahramanmaraş Merkezli Depremde Basın: Ne Yapıldı? Ne Yapılmalıydı?” konusunu ele alacak. Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Koçak Kurt, “Afet Haberciliğinde Dezenformasyon ve Mezenformasyon” üzerinde dururken, Dr. Arda Umut Saygın, “Gazetecilik Etik Kodlarında İnsaniyet İlkesi ve Afet Haberciliği” konusunu ele alacak.

Dezenformasyona Karşı Doğru Bilgi Aktarımı

Panelin ikinci oturumu, “Dezenformasyona Karşı Doğru Bilgi Aktarımı” başlığı altında, 11:30 ile 12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Zakir Avşar’ın üstlendiği oturumda, Dr. Eda Turancı, “Risk İletişimi Perspektifinden İletişim Süreçleri ve Medya” konusunu ele alacak. Dr. Emrah Ayaşlıoğlu, “Afet İletişim Senaryosu ve Eylem Planı” üzerinde dururken, Dr. Serkan Koyuncu da panelde yerini alacak.

Arama Kurtarma ve İlk Yardım

Öğle yemeği molasının ardından panelin üçüncü oturumu, “Arama Kurtarma ve İlk Yardım” başlığı altında, 13:30 ile 14:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in yapacağı oturumda, OKAN TOSUN (ANDA Arama Kurtarma Derneği Başkanı), Muhammet Kaçar (BHA Genel Müdürü) ve Cemal Ünal (Milli Eğitim Bakanlığı) konuşmacı olarak yer alacaklar.

Afetzedeler İle Uygun İletişim Dili Kullanımı ve Kamu İle STK’larla Koordinasyon

Son oturum olan “Afetzedeler İle Uygun İletişim Dili Kullanımı ve Kamu İle STK’larla Koordinasyon” başlığı altında, 14:40 ile 15:50 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Fahrettin Kaya’nın üstleneceği oturumda, İçişleri Bakanlığı STİGM Dış İlişkiler Daire Başkanı Başak Aslan (Psikolog Düşün Akademi), Dursun Erkılıç (Gazeteci, Köşe Yazarı) ve Halil Ecer (Afet Sonrası Gençlik Yardım Koordinasyonu Başkent Gençlik Meclisi Başkanı) konuşmalarını gerçekleştirecekler.

Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi Paneli, afetlerle ilgili doğru bilgi aktarımı, arama kurtarma ve ilk yardım, afetzedelerle iletişim ve kamu-STK koordinasyonu gibi önemli konuları ele alacak. Panel, afet anında doğru bilgiye erişim ve etkili iletişim yöntemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

0
be_eni
0
mutlu
0
_zg_n
0
sinirli
0
_a_rm_

                                      

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi