enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5094
EURO
34,8327
ALTIN
2.490,54
BIST
9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

ADIYAMANLILAR MUHABBET AKŞAMLARINDA BULUŞUYOR

Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği her ay düzenlediği muhabbet akşamları programı ile Adıyamanlıları ve Adıyaman dostlarını bir araya getiriyor.
Kısa adı AYAD olan ve merkezi İstanbul Sultanbeyli’de bulunan Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği her ayın ilk cumartesi günü muhabbet akşamları programı düzenliyor.
Geleneksel çiğköftenin yoğrulduğu programa özellikle Anadolu yakasında oturan Adıyamanlılar epey rağbet ediyor. Adıyamanlıların yanı sıra Adıyamanlı dostlarında büyük ilgi gösterdiği programda bir yandan çiğköfte yoğrulurken diğer yandan da yerel sanatçılar söylediği türküler ile geceye renk katıyor.
Kurulduğu günden bu yana adından söz ettiren AYAD farklılığını düzenlediği program ve etkinlikler ile ortaya koyuyor.
Son olarak geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ve çiğköftenin türküler ile harmanlaştığı programda sahne alan yerel sanatçılarımız Recep Tanyıldız, Mustafa Başak, Mahmut Görez, Rüştü Kısıklı ve Erdal Şevdar söyledikleri birbirinden güzel türküler ile katılımcılara duyumsuz bir gece yaşattılar.
Siyaset ve İş dünyasından geceye katılan isimlerim şöyle;
Kahta belediye başkan aday adayı Ömer Yılancı
Kahta belediyesi meclis üyesi Ramazan Yaman, Kocamedya genel yayın yönetmeni Mustafa Karakoca, remax emlk satış müdürü Cihat Şimşek, total saha görevlisi Hasan Leba, Askeri öğretmen Okan Yıldız, Çocuk Doktoru Mehmet Özdemir, Sancaktepe belediyesi çevre mühendisi Osman Özay, iş adamı Bilal Çelebi, Sancaktepe belediyesi sağlık memuru Nihat Akın, Üsküdar belediyesi memurları Mehmet Çağa ve Vakkas Kara yanı sıra bir çok hemşerimiz katılım sağladılar.
Gecede bir konuşma yapan Ayad başkanı Sabri Baltacı
Geceye katılan herkese teşekkür ederek, Ayad olarak asıl amaçlarının dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, gurbette birbirini tanımayan hemşerilerimizi bu tür etkinlikler ile bir araya getirmek ve kaynaşmalarını sağlamak, bununla birlikte kültürümüzü korumak ve onu gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti.
Ayrıca gecenin onur konuğu olan ve Kahta belediye başkanlığına aday adaylığını daha öncesinden açıklayan Ömer Yılancı yaptığı konuşmada;
Derneklerin sosyal yaşam içinde çok önem arz ettiğini, özellikle bu tür etkinliklerinde hemşerilerimizin kaynaşması kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti.
Yaklaşık bir haftadır İstanbul’da çalışmalar yürütmekteyiz. Dostlarımız ile birlikte Kahta için ne yapabiliriz öngörüsü ile İstanbul’da derneklerimizin düzenledikleri toplantılara katılıyoruz, bu toplantılarda sivil toplum kuruluşlarımız ile Kahta’mıza kazandırmayı arzu ettiğimiz sosyal ve kültürel projeler için istişareler yaptık.
Kendi projelerimizden bahsettik, özelikle gençlerimizin istihdamı için çalışmalarımız olacak. Bunun için iş adamlarımız ile Stk başkanları ile elele vererek,birlik ve beraberlik içinde gençlerimizi iş sahibi yapmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.
Adıyaman’ı göç eden değil, göç alan iller arasına almamız lazım, diyerek misafir perverliklerinden dolayı Ayad yönetimine teşekkür ederek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi