enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Adıyamanlı Vatandaşlardan Kilis’te Askerlere Çiğköfte İkramı.

Adıyamanlı Vatandaşlardan Kilis’te Askerlere Çiğköfte İkramı.
REKLAM ALANI
01.03.2018
0
A+
A-

TSK’nın Afrin’e başlatmış olduğu Zeytindalı hareketına Adıyamanlı hayırsever Mehmet Ulum’un girişimleri ile Kilis’te sınırın sıfır noktasında Mehmetçiğe bin kişilik çiğköfte ikramında bulunuldu.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Ulum, “Ordumuzun başlatmış olduğu Afrine yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Mehmetçiğimize hem moral vermek hem de destek olmak üzere 1000 mehmetçiğimize çiğköfte ikramı sunmak istedik. Konu ile ilgili istişarede bulunmak  üzere ilimiz Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar komutanımızla görüşerek konuyu kendilerine ilettik. Düşüncemizin güzel olduğunu, kendilerinin de gerekli izinler konusunda bize yardımcı olacağını dile getirdiler. Davut Albayımızın yakın ilgi ve alakası beni oldukça memnun etti. Komutanımızın bana bilgi vermesini müteakiben belediye başkanlığına bir araç tahsis edilmesi için talepte bulundum. Talebimizin olumlu karşılanarak araç tahsisi yapıldı. Hemen kolları sıvayıp işe başladım. Kilis sınırında 1000 Mehmetçiğimize çiğköfte yoğuracağız, bize yardımcı olurmusunuz dedim, bir esnafımız çiğköftelik 2 torba simit verebilirim, diğer bir esnafımız 30 kg salça verebilirim, bir başka esnafımız 5 kg zeytinyağı verebilirim, Fatih Aydın abimizde eksik kalan ne olursa ben verebilirim dediler ve kısa süre içerisinde malzemeleri temin ederek çiğköftenin ana malzemelerini tamamlamış olduk. Adana’lı ama Cezayir’de çalışan Osman Ulum kardeşimiz bu etkinliğin paylaşımını sosyal medya üzerinde görüp bende destek olmak istiyorum diyip maddi olarak katkı sundu. İstanbul’dan birkaç arkadaşım yine aynı şekilde katkı sunmak istediklerini dile getirip küçükte olsa bizlerde katkı sunmak istiyoruz dediler.Çiğköfte için ne gerekli ise tüm malzemeleri cumartesi günü temin ettim ve Pazar sabahını beklemeye başladım.Pazar sabahı saat 08:00 ‘da Kilis sınırına gitmek üzere  15 kişilik ekiple 1 Minibüs ve 2 taksi ile yola çıktık. Kilis Elbeyli’de sınırın sıfır noktasında bulunan üs bölgesinde bizi karşılayan Yrb. Özgür komutanımızla kısa bir hasbihalden sonra öğle yemeği vaktinde Mehmetçiklerimize 1000 kişilik çiğköfte yoğurmak üzere çalışmaya başladık. 2-2,5 saat içerisinde hazırladığımız çiğköfte kısa süre içerisinde bitirildi”dedi.

– MORAL OLDU

Moralin önemli olduğunu vurgulayan Ulum, şunları kaydetti:

“Mehmetçiklerimizin bu yapılan etkinlikle morallerinin yükseldiğini ve halkımızın kendilere olduğu güveni desteği tam karşılarında bulmaları onları ziyadesi ile memnun etmişti. Bölge üs sorumlusu özgür komutanımız, yapılan etkinlikten ötürü bizlere teşekkür ettiler. Burdan ismini sayamadığım uzaktan yakından bu etkinliğimize ilgi alaka gösteren herkese teşekkür ediyorum. Rabbim tüm dostlardan razı olsun”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi