enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ADIYAMAN’IN YARDIMSEVER ELİ HALEP’E ULAŞIYOR

ADIYAMAN’IN YARDIMSEVER ELİ HALEP’E ULAŞIYOR
REKLAM ALANI
08.01.2017
0
A+
A-

Adıyaman Sivil Toplum Platformunun Adıyaman Belediyesi işbirliği ile düzenlediği “Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 27 adet yardım tırı Halep’ten tahliye edilerek İdlib’te güvenli bölgeye yerleştirilen Suriyelilere gönderildi.

Kampanya kapsamında temin edilen battaniye, un, su, çocuk bezi ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımların yüklendiği tırlar dualar eşliğinde Adıyaman’dan İdlib’e uğurlandı.

Yeni Otogarda düzenlenen törene Vali Abdullah Erin, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Sivil Toplum Platformu Başkanı Ali Deniz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğurlama töreninde Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşu Platformu adına konuşan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Başkanı Ali Deniz, “Bugün Adıyaman’ımız büyüğüyle, küçüğüyle, yaşlısıyla genciyle yine mazlumun yanında yine mazlumun hamisi olduğunu insanlığa ve insanlara gerçek bir ensar olduğunu elhamdülillah bir kez daha ispatlamış oldu. Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşu Platformu olarak Adıyaman Belediyesiyle iş birliğiyle başlattığımız ve tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımızın da desteğiyle yaklaşık 1 aylık süreçte gerçekleştirdiğimiz “Adıyaman’dan Halep’e Yol Açın” yardım çalışmamızın bugün Halep’e uğurlayacağımız 26 tırla noktalıyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş ise, “ Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşu Platformu olarak bu yardım kampanyasında kampanyanın ilk gününden itibaren çocuğundan gencine, gencinden yaşlısına, yediden yetmişe halkımızın tüm kesimlerinden mükemmel bir kardeşlik örneği sergilendi” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “her gün içimizi karartan, yüreğimizi derinden derine sızlatan Halep’teki duruma ne yapabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşünürken, Adıyaman Sivil Toplum Örgütleri bu konuda bir kampanya başlattılar. Bu hayırlı hizmete Adıyaman Belediyesini de dahil ettiler. Bu hayırlı hizmete bizleri dahil ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Birçok insan Halep’e nasıl yardım gönderebilirim diye düşünürken, bu hareket onlara yol açmış bulunuyor. Ne kadar yardımda bulunsak azdır çünkü orada yaşanan dram hiçbir değer ölçüsüyle ölçülecek bir durum değildir. Cenabı Allah inşallah en kısa zamanda İslam coğrafyasında yaşanan bu acıları dindirsin. Zalimlerin de yaptıkları bu zulümlerin hesabını kendilerinden sorsun ve bizim ülkemizde ve başka ülkelerde oyunlar oynayanların aynı oyunları kendi başlarına geçirsin inşallah. Bu yardımlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

Yardım kampanyasını organize eden Adıyaman Sivil Toplum Platfomuna teşekkür eden Milletvekili Halil İbrahim Fırat ise, “Adıyaman bugüne kadar hiçbir zaman ensar görevini bırakmamıştır. Suriye’de iç karışıklığın meydana geldiği tarihten bu yana devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz mazlum Suriye halkına gönlünü ve yüreğini açtı. Bugün Suriye’de bir ateşkes yapılmışsa bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük katkıları bulunmaktadır. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri ile bugün Suriye’de o insanlık dramının ortadan kaldırılması, Halep’teki 75 bin insanının tahliye edilerek İdlib’e yerleştirilmesi ve bu yardım kampanyalarını yapılmasında başta sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Hükümetimizin çok büyük emekleri vardır. Bugün bu yardım kampanyasına vesile olan Adıyaman Sivil Toplum Platformuna, Belediye Başkanlığımıza, Adıyamanlı hemşehrilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

Böyle önemli bir organizasyonu başlatan Adıyaman Sivil Toplum Platformuna ve emeği geçenlere teşekkür eden Milletvekili Adnan Boynukara ise, “Son zamanlardaki gelişmelere baktığımızda Türkiye’nin insanlığın yaşayan vicdanı olduğunu görüyoruz. Türkiye küresel vicdana döndü. Bu millet vicdanını unutmuş insanlığa yeniden vicdanı ve yardımı hatırlatıyor. Bu duygumuzu geliştirerek sürdürmemiz lazım. Adıyaman’da bu vicdanın bir parçası olmuştur. Bu kampanya ya destek veren herkesin önünde saygıyla eğiliyoruz”dedi.

Suriye’de hemen yanıbaşımızda binlerce yıl birlikte yaşadığımız coğrafyada bir insanlık dramının yaşandığını belirten Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Müslümanların yaşadığı her toprak parçasında büyük bir zulüm ve insanlıkla bağdaşmayacak büyük bir vahşetle karşı karşıyayız. Birileri buralara girerken barış, demokrasi ve insan haklarını götürüyoruz diye girdiler. Ama gittikleri her yere fitne ve fesat ile kan, gözyaşı ve zulmü götürdüler. Hepsini lanetliyor, hepsini Allah’a havale ediyoruz. Bu kanı ve gözyaşını en son sınırlarımıza kadar getirdiler. 15 Temmuz’da da bu Müslüman coğrafyayı, bu kutsal vatan topraklarını da aynı akıbete uğratmak istediler. Ama 100 yıl önce karşı karşıya kaldığımız benzer fitneyi ve fesadı, birlikteliğini ve beraberliğini sergilemek suretiyle ortaya koyan bu necip millet onlara gereken cevabı verdi ve zulmün artık buraya kadar olduğunu söyledi. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti içerden ve dışardan karşı karşıya kaldığı bütün bu zorlamalara ve bütün bu güç odaklarının hilelerine, fitnelerine ve fesadlarına rağmen bu millet bütün farklılıklarıyla, bütün zenginlikleriyle ve onu yöneten milletin içinden çıkan Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla ve hükümetimizle her şeye rağmen dimdik ayaktayız. Bugün sadece Türkiye’deki fitne ve fesadla mücadele etmiyoruz. Allah’a şükür bugün bu milletin evlatları El Bab’da, Cerablus’ta, Irak’ta, Somali’de ve zulmün yaşandığı her yerde zalime karşı cesurca ve kahramanca sesini duyurabilen ve yeryüzündeki bütün Müslümanların ve ezilenlerin sesi olabilen bir ülke durumuna geldik. Zalimleri zulmüyle beraber Cenabı Allah’a havale ediyoruz. Daha güçlü bir şekilde biz varız demeye devam edeceğiz. Adıyaman bugüne kadar bütün güzel işlerin içerisinde yer alan bir memlekettir. 15 Temmuz’da da ne kadar doğru bir istikamette olduğunu yedisinden yetmişine meydanlara ilk geceden itibaren inmek suretiyle gösterdi. Adıyaman her hayırlı işin içinde oldu. Bugün Suriyeli kardeşlerimize 26 tır dolusu yardım malzemesi göndereceğiz. Bu hayırlı işlere vesilen olan Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bütün temsilcilerine, Belediye Başkanlığımıza, bu faaliyetlerin içinde yer alan siyasi partilerimizin ilgili birimlerine, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve Adıyamanlı vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi tarafından okunan duanın ardından Yardım Tırları yola çıktı.
img_1861


 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi