enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5496
EURO
34,8904
ALTIN
2.432,22
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

İHH YARDIM TIRLARI HALEP’E DOĞRU YOLA ÇIKTI.

08.01.2017
0
A+
A-

İHH  İnsani Yardım Vakfı Kahta  şubesinin organize ettiği ve Kahta’daki sivil toplum kuruluşlarından oluşan Kahta Gönüllüler Platformu’nun destek verdiği 4 yardım Tırı Halep’e doğru yola çıktı. 

Kahta Otobüs Terminali’nde düzenlenen uğurlama törenine, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Kahta Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta Gönüllüler Platformu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yardım tırlarının uğurlanması töreninde ; Kahta Gönüllüler Platformu adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Kahta Şube Başkanı Mustafa Işık, Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı verdiğine dikkat çektiği konuşmasında Şube Başkanı Mustafa Işık şunları söyledi:

” Bismillahirrahmanirrahim…
Evrensel kötülüğün hükümferma sürdüğü günümüz dünyasında, evrensel insan aklı ve vicdanının, hiçbir siyasi, ideolojik hesap yapmaksızın Suriye’de yaşanan insanlık trajedisini reddetmesini ve bu noktada herkesin gücü ve imkanı dahilinde adım atması gerektiğine inanıyor ve bu trajediyi yaşatanları şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyoruz.
Son 6 yıldır, insanı insanlığından utandıran zulümlere sahne olan Suriye’de, vahşet durmak bilmiyor. Sivil halkın hedef alındığı saldırılarda binlerce insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı veriyor. Mazlum ve yetimlerin çığlıkları arşı inletiyor. Batı merkezli çoğu yardım kuruluşu, güç temerküzünün bir aracı iken, aynı zamanda köhne düzenin taşıyıcı aparatları olmaktan öteye geçmiyor. Bu sistem tam da ‘kuzu postu giymiş kurt’ deyimiyle açıklanabilir. Maalesef hakikat bu. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncanın iradesine sahip olmak gerekiyor. Bu ateş uzak değil. Bu ateş bizim evimizin içinde yanıyor. Mazlumun, ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzünün gülmeyeceğine inanıyoruz.
‘Yemin ederim biz bir şey yapmadık’ diyerek ağlayan Halepli çocuğun tek damla gözyaşının vebalini nasıl üstleneceğiz, hakkını nasıl ödeyeceğiz? Bedenleri küçük, yürekleri büyük çocukların haykırışlarını unutacak mıyız? Elbette hayır… Unutursak kalbimiz kurusun… Ninnilerle uyutulması gereken bebelerin, kurşunlarla susturulduğunun şahitleri olarak, sessiz mi kalacağız? Elbette sessiz kalmayacağız. Dünya sussa, biz susmayacağız. Hakkı haykıracağız. Mazluma el uzatacağız. Zulme ve zalime karşı duracağız. Akıl tutulmasına uğramış, basiretleri bağlanmış, insanlıktan nasipsiz olanlar Suriye’deki katliama kör ve sağırlar. Onlar, insanlığın utanç abidesi olarak yaşamaya/anılmaya mahkûmlar
Katilleri, suç ortaklarını, hamilerini, göz yumanları lanetliyoruz. Halep’e, medeniyet coğrafyamıza, ümmete ve insanlığa sahip çıkıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizi evlerine, Suriyeli çocukları baba ocaklarına, Suriyeli bacılarımızı yuvalarına kavuşturmadıktan sonra Suriye’de zulme son vermiş olamayız. Sadece, zulmün ve zalimin Suriye’yi işgaline kapı aralamış oluruz.
Tarihin hiçbir döneminde Müslümanlar kabullenilmedi. İşin kötü tarafı, Olimpos dağının çocukları tek yürek iken Hira dağının çocukları mahzun, parçalanmış. Ümmet, tek yürek sefere çıkınca hep muzaffer oldu. Biz de Kâhtalı sivil toplum kuruluşları olarak, kendi çapımızda tek yürek olabilme adına sefere çıktık. Yeniden zulme karşı direnişteyiz. Lanet olsun Suriye’de kan pazarı kuranlara.. Lanet olsun Suriye’de soykırım tezgâhı açanlara… Lanet olsun, mazeretlere sığınıp gözünü, kulağını kapatanlara… Lanet olsun, dilsiz şeytanlara.
Genelde Suriye’de özelde Halep’te son zamanlarda yaşanan katliam ve dram karşısında sessiz kalmadık, kalmayacağız. Kâhtalı sivil toplum kuruluşları olarak, başlattığımız kampanya sonucunda toplanan dört TIR’lık yardımın yola çıkarılma töreni nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Bu süreçte yardım kampanyasının her aşamasında bize destek olan başta ilçemiz kaymakamı sayın Ahmet Gazi KAYA beye, İlçe belediye başkanımız sayın Abdurrahman TOPRAK beye ve belediyemiz personeline, İlçe Milli Eğitim müdürümüz sayın İbrahim Halil TÜNÇMEN beye, okullarımızın çok değerli idareci ve öğretmenlerine, bu süre zarfında aşk ve şevk ile yardıma koştuklarından, geleceğe umut ve heyecanla bakmamıza vesile olan yüreği tertemiz ve kocaman öğrenci kardeşlerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, değerli işadamlarımıza ve kadirşinas Kahta halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.
TIR’lara insanlığı yükledik ve ‘Yükümüz İnsanlık Yönümüz Halep. İyiliği Yüklendik Halep’e Yöneldik’ diyerek insanlık için, barış için, adalet için ayağa kalktık.
Rabbim Hira dağının çocuklarına bir olmayı, ümmet olmayı nasip etsin.
Allah hepinizden razı olsun.”

KUTLU HABER

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi