Adıyaman’a Spor Altyapısına Büyük Yatırım! Bakan Bak’tan Dev Müjde!
Milletvekillerimiz Sayın Doç.Dr. İshak Şan ,Sayın Resul Kurt , Adıyaman Valisi Sayın Osman Varol ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü’nün katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile gerçekleştirilen önemli görüşme meyvelerini verdi. Görüşmeden, Adıyaman’ın spor altyapısını baştan aşağı yenileyecek ve gençlere yeni imkanlar sunacak bir dizi müjde ile dönüldü.
Yapılan görüşmeler neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adıyaman’ı modern spor tesisleriyle buluşturacak kapsamlı bir yatırım paketini hayata geçireceğini açıkladı.
İşte Adıyaman’a Kazandırılacak Yeni Tesisler:
· Stadyum Kapasiteleri Artıyor: Adıyaman Şehir Stadı’nın kapasitesi 10.000’den 12.500 kişiye, Kahta Stadı’nın kapasitesi ise 5.000’den 6.700 kişiye yükseltilecek.
· Kapsamlı Gençlik Merkezi: Adıyaman İndere Bölgesi’ne, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkı sağlayacak modern bir Gençlik Merkezi inşa edilecek.
· Olimpik Yüzme Havuzu ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM): Şehre kazandırılması planlanan Olimpik Yüzme Havuzu ve Sporcu Eğitim Merkezi için Bakan Bak’tan olumlu söz alındı.
· Altınşehir Mahallesi’ne Spor Salonu: Adıyaman Altınşehir Mahallesi sakinleri ve spor kulüpleri için yeni bir Spor Salonu yapılacak.
· Merkeze Yeni Tesisler: Adıyaman merkeze, Yarım Olimpik Yüzme Havuzu ve yeni bir Sentetik Saha kazandırılacak.
· Gazihan Dede Su Sporları Merkezi’ne Kamp Alanı: Mevcut Gazihan Dede Su Sporları Merkezi’ne, doğa sporları tutkunları için yeni bir Kamp Alanı eklenecek.
· Gölbaşı’na Spor Kompleksi: Gölbaşı İlçesi’ne yeni bir Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılacak. Ayrıca, Gölbaşı Kamp Alanları’nın onay işlemlerinin de tamamlandığı bildirildi.
“Hayırlı Olsun”
Açıklanan yatırımlarla ilgili olumlu mesajlar paylaşan yetkililer, gençler ve sporcular için hayata geçirilecek bu modern tesislerin Adıyaman sporuna büyük bir güç katacağını, şehrin spordaki yükselişinin bu yatırımlarla başlayacağını ifade ettiler. Tesislerin Adıyaman’a ve tüm spor camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.