enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Adıyaman Yeni Eğitim öğretim Dönemine Hazır

Adıyaman Yeni Eğitim öğretim Dönemine Hazır
REKLAM ALANI
31.08.2023
0
A+
A-

 

Ak Parti MKYK Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul KURT:

6 Şubat Asrın Felaketinden en fazla etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’ımızda okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yoğun bir çalışma yapılıyor.
06 Şubat depremlerinden sonra yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Adıyaman’ımızda 380 okulumuzun hasarsız, 296 okulumuzun az hasarlı olduğu tespit edilmiş ve bu okullarımızda onarım çalışmaları yapılmıştır.
İl genelinde toplam 366 okulumuzda onarım çalışmaları yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.
Adıyaman il genelinde toplam 635 okulumuzda eğitim öğretim yapılabilecektir.
İlimiz merkezde kurulan konteyner kentlerde 117 derslik kurulmuştur. Bu dersliklerde; 1560 okul öncesi, 3276 ilkokul ve 2722 ortaokul olmak üzere toplam 7558 öğrencinin eğitim alması beklenmektedir.
Adıyaman Milletvekili Doç.Dr.Resul KURT’un girişimleri ile İstanbul’dan hayırsever işadamı tarafından bazı köy okullarının boyanması yapılacak. Buna ilişkin protokol çalışmaları sonrasında:
1. Gölbaşı Savran Köyü ilk/ortaokulu
2. Gölbaşı Balkar ilkokulu
3. Tut Yaylımlı Ortaokulu
4. Tut Öğütlü İlk/ortaokulu
5. Samsat Yarımbağ ilk/ortaokulu
6. Kahta Şehit Osman Köse Ortaokulu
7. Kahta Göçer İlkokulu
8. Besni Sarıkaya İlk/Ortaokulu
9. Besni Sayören ilk/ortaokulu
10. Samsat Uzuntepe ilk/ortaokulu boya işi tamamlanacak.
Milletvekili Kurt, hayırsever işadamına teşekkür ederek devlet-millet işbirliği ile yapılacak bu tür hizmetlerin her zaman takdire şayan olduğunu açıkladı. Okullarımızın kısa zamanda eğitim öğretime hazır hale getirilmesi nedeniyle Adıyaman Milli Eğitim personeline teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi