enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Adıyaman Üniversitesi: 2 binada daha sona gelindi

Adıyaman Üniversitesi: 2 binada daha sona gelindi
REKLAM ALANI

2 Binada Daha Sona Gelindi

Üniversitemizde yapımı tamamlanan Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve yapımında son aşamaya gelinen Enstitüler binasında incelemelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ yapılan çalışmaları yerinde takip ederek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI’nın eşlik ettiği incelemelerde açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ; “Adıyaman Üniversitesi son yıllarda gösterdiği fiziki, akademik ve sosyal altyapı gelişimi ile yükseköğretim kurumları arasında önemli bir cazibe merkezi haline geldi” dedi.

Tamamlanmak üzere olan Bina ve tesislerle ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hayata geçirilen projelerin Üniversitemiz ve bölge adına önemli ve ciddi projeler olduğunu belirterek, “Üniversitemiz merkezi derslikler binasının hemen yanına inşa edilmekte olan enstitüler binamız 3 Bin 536 metrekare olarak tamamlanmıştır. İçerisinde 2 derslik, 4 enstitü sekreteri odası, 4 öğrenci işleri, 4 enstitü müdürü, 4 özel kalem odası, 4 büro, 1 çok amaçlı salon, 1 toplantı odası, 1 okuma salonu ile birlikte dışarda 20 araçlık kapalı otoparkı bulunuyor.Yapımı tamamlanarak üniversitemizin yanı sıra bölgemizde ve ilimizde yapılacak olan müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda olan yarı olimpik yüzme havuzu, 7 bin metrekare arsa üzerine kurulan 4 bin 800 metrekarelik alanda tesis edilmiştir. Yüzme havuzu hâlihazır planda yerleşkenin güneybatı tarafında oluşturulan sosyal alanların ve spor alanlarının bir parçası olarak çalışacak. Binanın alle cephesindeki 3,50 metrelik kot farkı şevlendirilerek basketbol sahaları ve tribünü planlandı. Taşıt yolu tarafından düzayak fuaye ve seyirci kısmına girilirken alle cephesinde bir alt kottan sporcu ve öğrenci girişi alınmakta. Binanın öğrenci ve personel tarafından kullanılması binaya yaya ve taşıt yolundan ulaşılması ve müsabaka zamanı organizasyon yapılması için gerekli fonksiyonel ilişkiler kurulmuş” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi