enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ADIYAMAN TOPLUM VE RUH SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

ADIYAMAN TOPLUM VE RUH SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI
REKLAM ALANI

        Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yeni yerinde hizmete açıldı.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi daha önceden 82. Yıl Devlet Hastanesi olarak kullanılan binanın zemin katında hizmet vermeye başladı. Yeni yerine taşınan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

  
Açılışa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, sağlık çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.  
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Semra Sağlam, ruh sağlığının önemine işaret ederek, beden ve ruh sağlığının bir bütün olduğuna vurgu yaptı.
Toplum Ruh Sağlığı Psikologu Saim Şahin ise, merkezde resim, kara kalem çalışması, ebru, tasarım, makrome, takı tasarım, ahşam boyama gibi sanatsal etkinliklerle tedavi yöntemlerinin uygulandığını dile getirdi.
Toplum Ruh Sağlığı’nda tedavi gören Cemal Pulat ise, konuşmasında kendileriyle çok yakından ilgilenildiğini belirterek, tüm personele teşekkür etti.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Fatih Doğan ise konuşmasında, “Adıyaman halkına dünya standartlarında donanımı ve fiziki şartları haiz yeni toplum ruh sağlığı merkezimizi açmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu merkezlerin etkin ve etkili kullanılması, Valilik çatısı altında diğer kurumlar ile işbirliği halinde oluşturulacak projeler ile madde bağımlılığı, aile içi şiddet, çocuk istismarı, kadına şiddet, ruh sağlığı bozuk hastaların topluma kazandırılması gibi çok konuda sosyal çözüm yolları oluşturulup toplumsal yozlaşmanın önüne geçebiliriz” dedi.
  AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, sağlıklı bireylerin olmadığı bir toplumun sağlıklı bir toplum olmayacağını ifade ederek, “Modern tıbbın gerekleri neyse onunda bir şekilde toplumumuza, ülkemize ve şehrimize kazandırılması gerekiyordu. Bu bağlamda da ben burada açılan ruh sağlığı merkezinin teknik donanımıyla, tıbbi donanımıyla sağlık personeliyle birlikte hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün gelinin noktada sadece Adıyaman’da 2002 yılında 39 bin metrekare kapalı alanda yapılan sağlık yatırımı, bugün sadece yeni yapılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin toplam kapalı alanı 84 bin 500 metrekaredir. Sağlığın geldiği noktayı görmek mümkündür. İlçelerimizde ki problemleri bir bir çözüyoruz. Hastanesiz ilçe bırakmıyoruz.
  Hem teknik personel, hem sağlık personeli hem de tıbbi donanım noktasında hakikaten çok önemli noktaya geldi. Adıyaman’da 89 tane uzman hekim varken, şuanda 305 uzman hekime ulaştı. 190 Pratisyen hekimden, 285 pratisyen hekime çıktı. 2002 de toplam sağlık personeli Adıyaman il geneli bin 980 iken, şimdi 5 bin 900’leri buldu” şeklinde konuştu.
  Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, istikrar ve huzurun devam etmesiyle her alanda olduğu gibi sağlıkta da gelişmelerin devam edeceğini belirterek, “Ruh sağlığı gerçekten çok önemli, başta hepimize, memleketimize, bütün Müslümanlara Allah sağlık ve sıhhat versin diyorum. Özellikle ruh sağlığının bozulmaması içinde dua edelim. Bu merkezlerde çalışan arkadaşlarımıza da çok ciddi anlamda görevler düşüyor. Çünkü bu hastalarımız sadece kendilerine zarar vermiyorlar. Bu hastalığa yakalandıktan sonra topluma çok ciddi rahatsızlık veriyorlar. Onun için doktor arkadaşlarımız yani sağlık sektörü burada çok önemli iki görevi yapıyor hem hastayı tedavi ediyor hem de topluma karşı oluşabilecek olan zararları önlemeye çalışıyor. Adıyaman’da yani bundan 12-13 yıl önceye gittiğimizde yapılan sağlık yatırımları ile bugünkü arasında ciddi bir anlamda farklılık var. Rakam vermek gerekirse Adıyaman’da 1994 yılı ile 2002 yılı arasında 17 milyon 638 bin TL yatırım harcaması yapılmış ama 2003 ile 2015 yılları arasında toplam yatırım ve donanım harcamaları olarak 334 milyon 697 bin 908 TL harcama yapılmıştır. Tam 20 kat fazla harcama yapılmıştır. Yatırımların devam edebilmesi için memlekette istikrarın ve huzurun devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
  Konuşmalardan sonra, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinin açılış kurdelesi kesildi. 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi