enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Adıyaman Tanıtım Günleri Devam Ediyor

Adıyaman Tanıtım Günleri Devam Ediyor
REKLAM ALANI
27.10.2017
0
A+
A-

Kahta FED Başkanı Avukat Ali Yücel, yaptığı açıklamada, ilk 4 günün güzel geçtiğini, yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.

Açılış günü 2 ton çiğköfte dağıtımının olduğunu anımsatan Yücel, Sultangazi’deki Adıyamanlıların, Adıyaman kültürünü Sultangazi’de yaşamış olduğunu ifade etti.

Etkinliğin devam ettiğini belirten Yücel, “Her gece konserlerimiz sanatçılarımız ile halkımız eğleniyor. Adıyaman’ın kültürel zenginliğini bu açılan Adıyaman tanıtım günlerinde yaşamaktadırlar. Bunla ilgili şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bu ilgiye Kâhta dernekler federasyonu olarak laik olmaya çalışacağız. İlk olması nedeniyle bazı eksiklikler olmasına rağmen büyük bir teveccüh gösterdiler. Katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Özellikle Adıyamanlı vatandaşlardan yoğun bir talep vardı. Neden halk konserleri düzenlemiyorsunuz diye talep vardı. Genel de piknikler de sanatçıları getiriyorduk bu bir gün kısa sürdüğü için bu etkinlik daha rağbet görüyor. Her geçe Adıyaman’ımızın tanınmış sanatçılarını konuk ediyoruz. Vatandaşlarımız da burada Adıyaman kültürünü bir arada bulma imkanına sahip oluyorlar, bu da bizi ziyadesi ile mutlu ediyor”dedi.

– ADIYAMAN’DA NE YETİŞİYORSA GETİRDİK

İşadamı İbrahim Gül ise Adıyaman’da yetişen ürünlerin hepsini getirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Fuarımızda yöremize ait ne varsa getirdik, özellikle nar ekşisi, pekmez çeşitlerimizi, nar ekşisini biliyorsunuz bunları getirdik. Nar ekşisi ve pekmez güzel ilgi gördü. İnşallah her sene düzenleyeceğiz. Adıyaman Sultangazi’de ve İstanbul’un çevresindeki Adıyamanlıları buraya bekliyorum. Pazar günü son”

– ADIYAMANLILARI BEKLİYORUZ

İşadamı Osman Sarıgül de İstabul’da yaşayan tüm Adıyamanlıları beklediklerini ifade ederek, “4 gün boyunca inanılmaz katılım oldu. Hava şartları dolayısıyla yağmur yağması nedeniyle halkımız gelemedi ama önümüzde 3 gün var. Bütün Adıyamanlılara sesleniyorum; Herkes gelsin. Kendi yöresel tanıtım günlerine gelsinler. Burada bizim yöresel narımız var. Bademimiz var. Bizim biberimiz var. Herşeyimiz burada var. Bunlar gelsinler, alışveriş yapsınlar. Bizim esnaflarımız sevinsin. Bizi burada ev sahibi olarak Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Avukat Ali Yücel’e teşekkür ederim. Gece gündüz demeden, burada gerçekten Adıyamanlılara büyük bir katkıda bulundu. Bütün Adıyamanlılara selam olsun. Ama bu önümüzde kalan 3 günde gelmelerini öneriyorum. Burada güzel Adıyaman ürünlerini görecekler. Burada dostlarını görecekler. Bizim Adıyaman’ımız gerçekten güzel örnek bir ilimizdir. Hem misafirperverdir. Merttir. Her konuda Adıyaman’ımız ile gurur duymaktayız”şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi