enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,9871
ALTIN
2.430,07
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C

Adıyaman Dernekler Federasyonundan Basın Açıklaması

Adıyaman Dernekler Federasyonundan Basın Açıklaması
REKLAM ALANI
19.09.2015
0
A+
A-

Son günlerde yurtgenelinde artan terör olaylarıyla Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan saldırılarla sarsılıyor ve derin üzüntü duyuyoruz.

Asırlardır birlikte yaşamanın çok güzel örneklerini sunmuş, dünyaya medeniyeti öğretmiş, kardeşliğin, dostluğunu kısaca insanlığın izzet ve şerefini baş tacı yapmış ülke ve insanımızın zaman zaman zayıflatılmaya çalışılan birlik ve bütünlüğü günümüzde yine saldırı altında bulunuyor.

İstiklal şairimizin ifadesiyle;

“Sen ben desin efrâd, aradan vahdeti kaldır,

Milletler için işte kıyamet o zamandır.”

Bu inanç ve amaçla gönüllere ateş düşürecek bir kıyamet ne de harem-i ismetimize girecek düşmana izin vermeyecek her zamankinden daha fazla yürek birliği ve gönül seferberliği ilan edecek hiçbir şekilde sen-ben düşüncesine kapılmayacağız.

Bin yıldır kederde, tasada, sevinçte, iyi ve kötü günde birbiri için yaşamış ülkemizdeki bütün etnik, mezhepsel ve bölgesel unsurların düşman edilmesi projesini fark ediyor, sessiz kalınması durumunda güzelim ülkenin bütün zenginlik ve kazanımlarının korkunç bir yangın ile karşı karşıya kalacağına inanıyoruz. 

Sultan II. Abdülhamid Han’ın; “Birlik ve beraberlikte kuvvet, ayrılıkta, sıkıntı ve felaket vardır.” İfadesine harfiyen katılıyor,  

 gücümüzün, cesaretimizin, geleceğimizin; birlik-beraberlik ve çeşitliğimizde olduğuna kanaat getiriyoruz. Huzur ve kardeşliğin devam temadisine: Sadece ülke insanımızın değil, bütün İslam Alemi’nin hatta bütün insanlığın; tüm renkleri bünyesinde omuz omuza sergileyen pırıl pırıl bir “Türkiye Gökkuşağı”na ciddi ihtiyacı vardır.

ADIYAMAN SİVİL TOPLUM KURULULŞARI olarak; Ne kana, ne kine ne de kavurucu yangına göz yummayacağımızı belirtiyor, bizi bizden ayıracak, soğutacak, uzaklaştıracak her türlü hareketin karşısında olacağımızı ifade ediyor, terörün her çeşidini, ona alet olanları, zemin hazırlayanları, körükleyenleri, yapanları ve destekleyenleri lanetliyoruz.

Akif’imizin dediği gibi;

“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,

Toplu vurdukça yürekler, onu top bile sindiremez.” diyor, dini, dili ve ırkı olmayan terörün nereden ve kimden gelirse gelsin birliğimize, huzurumuza ve ruhsağlığımıza yönelik olduğunu biliyor ve teli’in ediyoruz.

Bilvesile vatanımızın bütünlüğü, insanımızın birlik ve kardeşliği uğruna şehit düşen güvenlik güçleri mensuplarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve afiyet, acılı ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyoruz.
BASINA VE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYRULUR…

Kutlu Haber Merkezi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi