ADANA-BHA
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ikiz polis şehitler Ahmet ve Mehmet Oruç’un Yüreğir Ali Hocalı Mahallesi Mezarlığındaki kabirlerini ziyaret etti. Şehitlerin mezarına karanfiller bırakan Vali Köşger, ailelerine de baş sağlığı dileklerini iletti.
Ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Köşger, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin milletin cesaretiyle önlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“15 Temmuz’da şehitlerimiz ve milletimiz o cesareti göstermeseydi, bugün burada olmayabilirdik. O gece hedef, Türkiye’yi iç savaşa sürükleyip Orta Doğu’ya çevirmekti. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde belayı savuşturdu.”
Vali Köşger ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra Asri Mezarlığında Şehit Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine ve Buruk Mezarlığında Şehit Polis Memuru Yunus Uğur’un kabirlerini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilen ziyaretlerde, tüm şehitler saygı, minnet ve rahmetle anıldı.