enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5008
EURO
34,9094
ALTIN
2.440,91
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Adalet Elçileri

Adalet Elçileri
REKLAM ALANI
20.01.2024
0
A+
A-

BAKAN TUNÇ: DÜNYA, BU YÜZYILA TÜRK YÜZYILI-TÜRKİYE YÜZYILI DİYECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalet elçisi ilan edilen ortaokul öğrencileriyle bir araya gelerek, “Sizler büyüdükçe, ülke güçlendikçe Türkiye dünyaya damgasını vuracak. Bu yüzyıla ‘Türk Yüzyılı, Türkiye Yüzyılı’ diyecekler. Bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

Ankara’da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde katıldığı etkinlikte bir araya geldiği ve adalet elçisi olarak ilan ettiği ortaöğretim öğrencilerini Bakanlıkta kabul eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gençlerin geleceğe dair hedeflerini dinledi.

MERDİVENLERİ BİRER BİRER ÇIKACAKSINIZ

Ufuktepe Ortaokulu’nda hukuk ve adalet dersi alan 7. sınıf öğrencileriyle okul anılarını da paylaşan Bakan Tunç, öğrencilerin adalet ve hukuk alanındaki sorularını yanıtladı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Tunç, “Önemli olan verilen görevi layıkıyla yapmak.

Bunu yaparsanız sonrası bir adım daha ilerisi, ardından gelir. 7. sınıfı başarılı bir şekilde geçtiğinizde 8. sınıfa daha hazırlıklı başlamış olursunuz. Lise bitince en güzel üniversiteyi kazanmayı hedefleyeceksiniz. Üniversite bitince iş hayatına atılacaksınız. İçinizden bakan olmak isteyen arkadaşlarımız olabilir. Merdivenleri birer birer çıkacaksınız.” diye konuştu.

FİLİSTİN’DEKİ ÇOCUKLARIN YAŞAMA HAKKI MAALESEF İHLAL EDİLİYOR

Temel hak ve özgürlüklerle ilgili öğrencilere bilgi veren Bakan Tunç, her çocuğun yaşama, barınma, eğitim gibi temel haklarının olduğunu anlattı. Filistin’de yaşananlarla ilgili çocukların bu haklardan mahrum bırakıldığını vurgulayan Bakan Tunç, “Filistin’deki çocukların yaşama hakkı maalesef ihlal ediliyor.

Bütün dünyanın gözü önünde yapılıyor bunlar. O büyük büyük ülkeler, ‘biz demokrasiyiz, biz insan haklarına saygılıyız’ diyen ülkeler nerede? ‘Biz insan haklarının teminatıyız, çocuk haklarının korunmasını istiyoruz’ diyenler nerede? Onların hiç sesleri çıkmıyor, maalesef. İşte bunun için Türkiye’nin güçlü olması lazım. Türkiye’nin savunma sanayinde, uzayda, her alanda güçlü olması lazım” dedi.

TÜRKİYE DÜNYAYA DAMGASINI VURACAK

Bakan Tunç, bu gece uzaya çıkacak ilk astronot Alper Gezeravcı’nın yolculuğuyla ilgili sorular sorarak, öğrencilerin bu husustaki düşüncelerini dinledi. Bakan Tunç, şöyle konuştu:

“Bu gece ilk kez bir Türk, Alper Gezeravcı uzaya gidecek. İlk kez Türk bayrağı taşıyan astronot uzaya gidiyor. Sizler büyüdüğünüzde Türkiye belki uzay üssü olacak, Türkiye uzaya sık sık uydu fırlatacak.

Dünyanın en büyük ülkelerden biri olacak. Ülkemiz, hakkaniyetin ve adaletin temsilcisi olacak, şimdiden zaten olmaya başladı. Sizler büyükçe, ülke güçlendikçe de Türkiye dünyaya damgasını vuracak. Bu yüzyıla Türk yüzyılı, Türkiye yüzyılı diyecekler. Bunu hep birlikte göreceğiz.”

Görüşmenin ardından Bakan Tunç, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çekildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi