enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul Adliyesi Saldırısı İle İlgili Açıklama

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul Adliyesi Saldırısı İle İlgili Açıklama
REKLAM ALANI
07.02.2024
0
A+
A-

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, İSTANBUL ADALET SARAYI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TERÖR SALDIRISINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAKAN TUNÇ: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜYLE KARARLILIKLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İSTANBUL-BHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin “Terörün her türlüsüyle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul Adalet Sarayı önünde bir vatandaşın hayatını kaybettiği, 3’ü polis 6 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Tunç, saldırıya ilişkin 34 şüphelinin gözaltına alındığını, soruşturmanın 5 cumhuriyet savcısı ve 1 başsavcıvekili koordinasyonunda devam ettiğini bildirdi.

HAİN TERÖR SALDIRISINI GERÇEKLEŞTİRENLERİ LANETLİYORUM

Bugün saat 11.32 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na terör saldırısı girişiminde bulunulduğunu ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, öncelikle hain terör saldırısını gerçekleştiren teröristleri lanetlediğini, adliye ve yargı camiasına “geçmiş olsun” dileklerini ilettiğini söyledi.

Bakan Tunç, olayı gerçekleştiren iki saldırganın Adalet Sarayı’nın D kapısından girmek isterken oradaki polisler tarafından yapılan GBT kontrolünde terörist oldukları anlaşılınca kaçmaya çalıştıklarını bildirdi.

Teröristlerin C kapısındaki güvenlik noktasına gelerek, buradaki polislerle çatışmaya girdiklerini kaydeden Adalet Bakanı Tunç, çatışma neticesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, olayda yaralanan 4 vatandaştan birinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini aktardı.

Bakan Tunç, çatışmada yaralanan 3 polisin tedavilerine hastanelerde devam edildiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Adalet Bakanı Tunç, “Ben buradan yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Vefat eden vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

HAİN TERÖRİSTLER KAHRAMAN POLİSİMİZ TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

Polisin dikkati sayesinde hain terör saldırısının bir faciaya dönüşmeden engellendiğini vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ben buradan polislerimizi, güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

Çağlayan’daki adliyede daha önce Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın da şehit edildiğini hatırlatan Adalet Bakanı Tunç, “Bugün de belki aynı hain emellerini gerçekleştirmek isteyen hain teröristler, kapıdan girmek isterken kahraman polisimiz tarafından etkisiz hale getirildiler.” diye konuştu.

Bakan Tunç, terörün her türlüsüyle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da olayı yakından takip ettiklerini söyledi.

Şu anda soruşturmanın tüm detaylarıyla devam ettiğini dile getiren Bakan Tunç, “Soruşturmada 1 başsavcıvekilimiz ve 5 cumhuriyet savcımız görevlendirildi. Çeşitli gözaltılar var. Bu gözaltılar çerçevesinde adli soruşturma, 5 savcımız ve 1 başsavcıvekilimizin koordinasyonunda devam ediyor.” bilgisini paylaştı.

OLAYA İLİŞKİN TÜM DETAYLAR ADLİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA İNCELENMEYE DEVAM EDİYOR

Teröristlerin üzerinden ele geçirilenlerin ve olayla ilgili tüm detayların adli soruşturma kapsamında incelenmeye devam edileceğini kaydeden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden terörist Şafak Yayla ile bugün etkisiz hale getirilen terörist arasında bir akrabalık bağının tespit edilemediğini söyledi.

Adalet Bakanı Tunç, iki teröristin suç kaydıyla ilgili emniyet ve adliyedeki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade ederek, “Etkisiz hale getirilen erkek terörist, 2004’te silahlı terör örgütü üyeliğinden ceza alan ve 15 yıl cezaevinde cezası infaz edilmiş olan biri. 15 yıl cezasını terör örgütü üyeliğinden çektikten sonra cezası biten biri. Kadın terörist de yine terör örgütü üyeliğinden davası Yargıtay’da devam eden biri. O da o dosya bakımından 4 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kalan biri.” diye konuştu.

Kadın teröristin ablasının bugün “terör örgütü üyeliği” suçundan adliyedeki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması olduğunu belirten Bakan Tunç, “O hain emellerine ulaşmak için kapıdan girebilselerdi, belki orada daha büyük bir terör eylemine girişmiş olabileceklerdi. Tüm bunlar önlenmiş oldu. Kahraman polislerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Burada çok dikkatli davranarak büyük bir terör eylemini önlemiş oldular, yaralanmaları pahasına bunu yaptılar. Kendilerine de ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum. Milletimize, yargı camiamıza ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Teröristlerle ilgili kamera kayıtları, önceki durumları ve kimlerle, nerelerle irtibatlı olduklarının adli soruşturma kapsamında incelenecek hususlar olduğunu aktaran Adalet Bakanı Tunç, “Bunlarla irtibatlı olanlar, irtibatlı olduğu düşünülen 34 gözaltı var şu an itibarıyla. Bunlarla irtibatlı olan ve bu terör eyleminde rolü olan kişiler elbette ki adli soruşturma neticesinde ortaya çıkarılacaktır.” dedi.

“Saldırgan Emrah Yayla’nın Anayasa Mahkemesince serbest bırakıldığı” yönündeki iddianın sorulması üzerine de Tunç, “Serbest bırakılma değil, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ilgili hak ihlali başvurusunda bulunmuş, 2020 yılında. SEGBİS’le ifadesinin alınmasından dolayı Anayasa Mahkemesinin bir ihlal kararı söz konusu olmuş.” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İncelemeleri sonrasında saldırıda yaralanan polis memurlarını ve vatandaşları hastanede ziyaret etti. Polislere geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan  Tunç, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Bakan Tunç’a, İstanbul Valisi Davut Gül, Başsavcı Şaban Yılmaz, HSK 1. ve 2. Daire başkan vekilleri Mehmet Akif Ekinci ve Halil Koç ile bakan yardımcıları eşlik etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi