enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

8. Ulusal Antartika Bilim Seferinin Ardından

8. Ulusal Antartika Bilim Seferinin Ardından
REKLAM ALANI
04.03.2024
0
A+
A-

 8. Ulusal Antartika Bilim Seferi tamamlandı.

İSTANBUL-BHA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bilimsel çalışmaları himaye etmeye, Antarktika’daki geçici bilim üssünü kalıcı hale getirmek ve Antarktika Anlaşmalar Sistemi’nde asli üyeler arasında yer almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Kacır, sosyal medya adresi X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ay-yıldız kutuplarda! 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferini tamamlayan bilim insanlarımız ülkemize döndü. Yaklaşık bir ay sürede, 4’ü yabancı 24 kişiden oluşan bilim ekibi; çevre ve kirlilik araştırmaları, deniz bilimleri çalışmaları, atmosfer ve uzay gözlemleri, enerji sistemleri, astrofizik gibi farklı alanlarda çalışmalarını başarıyla tamamladı.

Çok uluslu iş birliğiyle yürüttüğümüz çalışmalarla, ulusal bilim kabiliyetlerimizi artırırken, aynı zamanda uluslararası bilim literatürüne de önemli katkılar sunuyoruz. Bilimsel çalışmaları himaye etmeye, Antarktika’daki geçici bilim üssünü kalıcı hale getirmek ve Antarktika Anlaşmalar Sistemi’nde asli üyeler arasında yer almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi