enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU: SINIRDAKİ GELİŞMELERE HAZIRLIKLIYIZ

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU: SINIRDAKİ GELİŞMELERE HAZIRLIKLIYIZ
REKLAM ALANI
29.06.2015
0
A+
A-

BAŞBAKAN : Sınırdaki gelişmelere hazırlıklıyız
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye sınırındaki tüm gelişmelere karşı hazırlıklı olduğunu söyledi “Kimse etraftaki ateşin Türkiye’ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içinde olmamalıdır” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği iftar yemeğinde konuştu. 

SURİYE SIĞINMACILARLA İLGİLİ;
Suriye’den gelen sığınmacıların en iyi şartlarda karşılanmaya devam edileceğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kim ne derse desin, nasıl eleştirirse eleştirsin, Allah şahit ki kapımıza ve soframıza gelen hiçbir mazluma ırkını, cinsiyetini, dinini, mezhebini sormayacağız. ‘O geldi mi onunla birlikte insanlığın vicdanı da gelir’ deyip kabul edeceğiz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine dair, “Eğer birileri ‘AK Parti koalisyona çok istekli, dolayısıyla kendi düşündüklerimizi dayatırız’ diye bir yaklaşımla bize gelirlerse, bilsinler ki biz gönül sohbeti anlamında ve müzakere anlamında her şeye açığız, ama dayatmaya veya emrivakiye kesinlikle taviz vermeyiz” Dedi…

Hükümet olarak da şimdi koalisyon çalışmaları içinde evet ikinci nitelikte bir görev yürüttüğümüzü düşünenler olabilir ama bir saniye dahi bu görevi yürütüyorsak ülkemizin bir dakikasına mal olacak bir gelişme karşısında dahi sessiz kalmaz, gerekli her türlü tedbiri alırız. Devlet kurumları da bu tedbirlerin gereğini yapar.

TÜRKİYE DAEŞ’LA İLGİLİ OLARAK;
Başbakan, “TSK ve emniyet birimlerinin de Türkiye’deki huzur ortamının devamı için ayakta olduğunu” belirterek, “Bu konuda da hiçbir ihmâle mahâl bırakılmayacaktır. Sınır boylarımızın ve ötesinin güvenliği için oradan gelebilecek riskleri azaltmak için alınması gereken tedbirleri alırız. Bu kadim geleneğimizin bütün Ortadoğu’da barış içinde devamı noktasında da diplomatik temaslarımızı, çabalarımızı sürdüreceğiz” Dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin IŞİD ile işbirliği yaptığı iddialar da reddetti. “Bir ramazan gününde Türkiye’nin DAEŞ gibi bir terör örgütüyle iş birliği yaptığını iddia edenler, vicdanlarını kaybetmişlerdir” diyen Başbakan, “Gözleri kapanmış, kalpleri mühürlenmiştir. Türkiye hiçbir zaman hiçbir zalimin yanında yer almadı, yer almayacak” Dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi