enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
ALTIN
2.420,94
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

3 IŞID HEDEFİ BOMBALANDI

3 IŞID HEDEFİ BOMBALANDI
REKLAM ALANI
24.07.2015
0
A+
A-

Suriye’deki IŞİD üyeleri tarafından açılan ateş sonucu bir astsubayın şehit olmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait üç F-16 uçağı, sınır ötesindeki IŞİD hedeflerini vurdu.

DHA‘ya göre, Kilis’in merkeze bağlı Seve köyü karşısında olan Bab bölgesindeki bombardımanda IŞİD’in iki karargâhı ile bir toplanma merkezi vuruldu. Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD üyelerinden 35’i bombardımanda öldü.

Hava operasyonunda Kilis’in Seve köyünün karşısındaki Suriye’nin Havar köyünde bulunan IŞİD hedefleri de bombalandı. Patlama sesleri Kilis’ten de duyuldu.

İki gün önce Kilis Valiliği tarafından ‘özel güvenlikli bölge’ olarak duyurulan bölge jetler tarafından dört kez bombalandı.

Operasyon kararı dün düzenlenen Özel Güvenlik Toplantısı’nda alındı. Gece 3:12’de Diyarbakır’dan havalanan uçaklar, 1 saat 12 dakika havada kaldı, örgüte ait üç hedefi vurduktan sonra 4:24’te üslerine döndü.

Üç hedefe dört bomba

Operasyon, Başbakanlık’ta kurulan Koordinasyon Merkezi ve Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından koordine edildi.

Hava operasyonuyla ilgili resmi açıklama da Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkân ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir. Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan üç F-16 havalanmış, 03:40 – 03:53 arasında icra edilen hava harekâtı ile DAEŞ terör örgütüne ait üç hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen iki karargâh ve bir toplanma noktasına dört güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24’te üslerine intikal etmişlerdir.”

Açıklamanın sonunda, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır” denildi.

Erdoğan, Fidan’la görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Tarabya Köşkü’nde kabul edecek. Görüşme saat 15.00’de başlayacak.

Kaynak: Al Jazeera, ajanslar

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi