enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3863
EURO
34,7722
ALTIN
2.405,67
BIST
10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

3 denemeye kadar tüp bebek tedavi giderlerini karşılıyoruz

3 denemeye kadar tüp bebek tedavi giderlerini karşılıyoruz
REKLAM ALANI
05.03.2024
0
A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Çocuk sahibi olamayan ailelerin gerekli şartları taşıması halinde 3 denemeye kadar tüp bebek tedavi giderlerini karşıladıklarını duyurdu.

featured

SGK: 3 denemeye kadar tüp bebek tedavi giderlerini karşılıyoruz

Tüp bebek konusunda Sağlık Uygulama Tebliğinde ve 5510 sayılı yasada değişen hususlar söz konusudur. Buna göre; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 63 üncü maddesinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri finansmanı sağlanacak sağlık hizmetleri arasında sayılmış ve genel şartlar belirtilmiştir. Ayrıca Sağlık Uygulama Tebliği’nin 2.4.4.İ- Yardımcı Üreme Yöntemi Tedavileri adlı maddesinde de açıklanmıştır. Ovulasyon indüksiyonu (OI) ve intrauterin inseminasyonu (IUI) işlemi bu kapsamda değerlendirilmez. Ayrıca sağlam çocuk doğmasına yönelik Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) Yöntemi de ödeme kapsamı içerisine alınmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurumunca hazırlanan ve 11 Ağustos 2021 tarihli ve 31565 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren SUT değişikliği ile; kalıtsal bir hastalığı olan veya bu hastalık için taşıyıcı olduğu bilinen evli çiftin sağlam çocuk sahibi olmasına yönelik Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) ile birlikte Tüp Bebek Tedavisi geri ödeme kapsamına alındığı  PGT ile birlikte Tüp Bebek yapılacak kalıtsal hastalıklar, SUT eki EK-2/K listesinde yer almaktadır. Söz konusu kalıtsal hastalıklar listesi, hastalığın morbidite ve mortalite oranları dikkate alınarak görülme sıklığı ve maliyet analizleri yönünden yapılan değerlendirmeler neticesinde hazırlandığı açıklandı.

SGK: 3 denemeye kadar tüp bebek tedavi giderlerini karşılıyoruz

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi