enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
16°C
Adıyaman
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C

2023 yılında en fazla ihracat yapan ilk üç il açıklandı

2023 yılında en fazla ihracat yapan ilk üç il açıklandı
REKLAM ALANI
04.01.2024
0
A+
A-

2023 yılında en fazla ihracat yapan ilk üç il açıklandı

Ticaret Bakanlığı, üretim yerleri dikkate alınarak hesaplanan ‘Faaliyet İllerine Göre İhracat İstatistikleri’ oluşturdu. 2023’te en çok ihracat yapan üç il sırasıyla İstanbul, Kocaeli ve İzmir olarak açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Halihazırda firmaların merkezlerinin bulunduğu iller esas alınarak derlenen ihracat istatistiklerinin yanı sıra üretim yerleri dikkate alınarak hesaplanan Faaliyet İllerine Göre İhracat İstatistikleri oluşturulmuş olup Bakanlığımız tarafından her ay Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Veri Bülteni kapsamında kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu çerçevede elde edilen istatistikler; il, ürün, ülke gibi alt kırılımlarda detaylı analize imkân vererek, illere göre ihracatın teknolojik seviyesi gibi önemli göstergeler içermektedir. Böylece, bu istatistiklerin il bazlı/bölgesel politikaların veriye dayalı olarak belirlenmesine önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.

2023 yılında faaliyet illerine göre ihracatta;

İstanbul %7,5 artış ve 59 milyar 381 milyon dolarla birinci sırada,

Kocaeli %0,3 artış ve 30 milyar 717 milyon dolarla ikinci sırada,

İzmir ise %4,9 azalış ve 23 milyar 793 milyon dolarla üçüncü sırada yer almaktadır.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi