enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“2023 SEÇİMİNE 2022 REFERANDUM HAMLESİ”

“2023 SEÇİMİNE 2022 REFERANDUM HAMLESİ”
REKLAM ALANI
27.05.2021
0
A+
A-

Siyasete İstanbul’dan Bakış…

İstanbul’da yaşayan ve ismini vermemi istemeyen siyasetçi bir dostumla bir mülakat gerçekleştirdim, 2023 seçimlerini sordum, o da okuyucularımız için takvimde var olmayan 2022 seçimlerini anlattı, dolayısıyla bu makalenin önemli olduğunu düşündüğümden kendisinin de izniyle yayınlamak istedim.

KUTLU

SORU – Sevgili Dostum, nedir bu bahsettiğin ve takvimde var olmayan olası seçimin durumu?

CEVAP – “Aslında Cumhurbaşkanlığı yeni yönetim sisteminin, siyasi ve ekonomik istikrarın dışında, Türkiye’ye kazandırdığı en büyük ve en gerekli faydalarından bir tanesi de seçmenin sık sık sandık başına gitmesini engelleyerek, toplumun birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek olmuştur. Zira, her siyasi partinin kendi seçmenini seçime hazır hale getirmek için ayrıştırması, kutuplaştırması veya diğer düşünce tarzına yabancılaştırılması ne kadar sık tekrarlanmazsa o denli toplumun faydasına olacaktır. Yanı sıra, yapay ve suni seçim atmosferlerinin oluşturulması da engellenmiş olacağından, seçimler doğal seyrinde ve belirlenen zamanlar içinde yapılacağından, toplum, zamanı geldiğinde en az hasar ile seçimi atlatmış olacaktır.”

– “Ancak iktidarlar, kimi zaman arazinin nabzını tutmak, kamuoyu oluşturmak, siyasi bir söylem geliştirmek, seçmeni sıcak tutmak ve siyasi partilerin oy miktarlarını görebilmek için, maddi ve siyasi külfetlerine aldırış etmeden yine de seçmenin yönünü takip edebilmek için, seçim tarihleri arasında değişiklik veya referandumlar yapabilmektedir. Seçimin ne zaman ve nasıl yapılacağına dair ana belirleyici, siyasetten anlayanlar için her zaman seçim iklimi ve atmosferi olmuştur. Elbette sahada oluşan basıncın ortadan kaldırılması için de bu tür düzenleme veya seçimlerin yapıldığı görülmüştür.“

SORU – Öyleyse iktidar 2023 Haziran seçimlerine, anketlerle mi yoksa gerçek bir seçimle gidecektir?

CEVAP – “Bunun cevabını gündem ve atmosfer belirlemiş durumda zaten. Anketlerde başa baş ve kıyasıya bir çekişme olduğu göründüğünden, hem muhalefet hem de iktidar için en gerekli ve kapsayıcı koşul, yapay ve suni yollarla oluşturulacak gerçek bir seçim yapmak olacaktır. Böylece 2023 seçimlerinden önce seçmenin yönü öğrenilmiş ve seçimi kazanmak için gerekli siyasi hareket alanı oluşturulmuş olacaktır. Dolayısıyla da seçimlerden önce gerekirse ittifakları geliştirmek veya başka bir yön bulmak mümkün olacaktır.”

SORU – Peki, takvimde önceden ilan edilen seçim takviminden önce, yapılacak suni seçimlerin kazanan ve kaybedenleri kim olacak?

CEVAP – “Elbette kamu maliyesi, bütçe disiplini ve hazine giderlerinin yan ısıra, ayrıştırılan seçim yorgunu siyasi topluluklar zararlı çıkacak. Bitti mi hayır, ülkenin gidişatını değiştirmek üzere olan anketlerin sonuçları, yapılan suni seçim ile bir anda değişmiş ve ayrıştırılan topluluklar birbirlerinden farklı oldukları ayrılıkları görerek, yönlerini yeniden bulmuş olabilecektir. Böylece, takvimdeki genel seçimlere hazırlanmış olan ayrıştırılmış ve ısındırılmış siyasette dolaylı etki eden topluluklar, farkında olmadan kaybetmiş olacaktır.”

SORU – Peki kim karlı çıkacak?

CEVAP – Siyasi rant ekonomisi yöneticileri, seçimden beslenen meslekler ve elbette tüm siyasi partiler. Yanı sıra, siyasette direkt etkisi olacak kişiler ve takvimi gelmekte olan seçimlerden önce adeta deney yapan siyasi irade. Böylece yaklaşmakta olan gerçek seçimlerden önce, seçmenin yönü test edilmiş ve gerekli olan oy miktarı için müzakereler başlamış veya ittifakların zenginleştirilmesi ya da daraltılması için gerekli olan süre içinde kamuoyu oluşturma şansına sahip olacaktır. Gerçekten bu denli önemli midir, elbette. Örneğin, en son yapılan genel ve yerel seçimlerin takvimi değiştirilmemesi halinde iptal olan İstanbul Seçimlerinden sonra yapılacak olan Genel Seçim’in iktidara faturası ağır olabilir veya genel seçimleri zora sokma ihtimali veya tamamen değiştirme olasılığı yüksek olabilecekti. İşte seçim takvimindeki bu değişiklik, muhtemelen seçim anketleri sonucunda yapılan bir düzenleme ve iktidar lehine olan kazanımdır. Böylece, 5 yıllık kesintisiz bir yönetim zaferi için anketlere göre mi hareket edilecek yoksa, takvimde var olmayan ama seçmenin nabzını ölçmek ve seçim atmosferini hazırlamak için oluşturulacak suni bir seçime gidilerek, seçmenin gerçek oy renginin öğrenilmesi ile mi. Cevap basit, gerçek renkleri herkes görmek isteyecektir.

SORU – Seçim en erken ne zaman yapılabilir o halde?

CEVAP – Bütün bunlar, elbette 2023 seçimlerinden önce hem muhalefet hem de iktidarın yararına olması muhtemel suni bir seçimin oluşturulması çabasını deşifre etmiş olacaktır. O halde, siyasi, sosyal ve ekonomik sıkıntıların hafif de olsa çözüldüğü pandemisiz bir ortamda, Kanal İstanbul Projesi ışığında mutlaka sonradan oluşturulan suni bir geçek seçim yapılması kaçınılmaz olabilecektir. Böylece hem iktidar hem de muhalefet oy oranlarını görecek ve buna göre daha sağlam ilerleyecektir. Bu durumda da 2023 Haziran seçimlerinden en az 8 ay önce herhangi bir seçim yapılması ve kamuoyu oluşturulması gerekli olacaktır. Bu da 2022 yılı içinde bir seçimin olası olduğu gerçeğini göstermektedir.

SORU – Peki bu durumda, seçmeni referanduma götürecek olası konu ne olabilir?

CEVAP – “Aslında takvime sonradan eklenecek olan “suni seçim” için bahane ne olabilir diye düşünüldüğünde, şu an için buna uyan en iyi mazeret Yeni Anayasa Düzenlemesi olacaktır. Peki bu konu değişebilir mi, Kanal İstanbul olabilir mi, zor… Çünkü halkın hem önceden bildiği gerekli bir konu hem de toplumun tamamını ilgilendiren bir nokta. Ayrıca yeni bir konu bulmak için, olası 2022 yılı “suni seçimine” kadar yetiştirilebilecek ve gündem oluşturulabilecek bir konu bulmak güç görünüyor, yetişmez.”

SORU – Yeni Anayasa Düzenlemesi referanduma gitmezse ne olur?

CEVAP – “Yine siyaset kazanır; bir taraf, en azından seçmene bize izin vermediler diye giderken, diğer taraf da neden geçmemesi gerektiğini seçmene anlatmak üzerinden kamuoyu oluşturmuş olacaktır. Yani her durumda, 2023 seçimlerinden önce, ya Meclis’e gidilerek Yeni Anayasa’nın geçmesi zorlanmış olacak ya da takvime sonradan eklenen suni bir seçim ile bir şekilde referanduma gidilmiş olacaktır.”

SORU – Yeni Anayasa Denemeleri daha önce denemedi mi, uzlaşma sağlanamamış değil miydi?

CEVAP – “Mevcut sayısal sandalye durumuna göre, Yeni Anayasa’nın TBMM’den geçmesi imkansız gibi görünüyor. Ayrıca, muhalefet buna zaten yıllar önce de hayır dedi, yeni bişey değil yani, daha önce de söylediğin gibi evet bu girişim denendi. Muhalefet de, İktidar da durumun farkında değil mi, tatbikî farkında. Dolayısıyla da her iki taraf da 2023 seçimlerinden önce, referandum gibi olası bir seçimin yapılmasına rıza gösterir gibi görünüyor zaten.

SORU- Bütün bunlar ışığında çok kısa bir cümle ile 2023 seçiminde önce 2022 yılında referandum hamlesi ile seçim yapılmasının muhtemel mi?

CEVAP- “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetini az da olsa bilen bir kişi, başa baş ve kıyasıya giden bir 2023 seçimine, elbette anketlerdeki veriler ışığında girmeyecek kadar zeki olduğunu görecektir diye düşünüyorum.”

SORU – Katıldığın için teşekkür ediyorum.

CEVAP – “Ben de teşekkür ederim”

26.05.2021

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi