enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği, aziz milletimize duyduğu inanç ve eğitime verdiği destekle “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimize ulaşmak adına yeni eğitim öğretim yılında da hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Başladı
REKLAM ALANI

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Tekin mesajında şunları söyledi:

“Hep Birlikte Azim Ve Sebatla Çalışacağız”

“Uzun bir yaz tatilinin ardından ilk siz sesi için herkesin heyecanına ortak olduğu belirten Bakan Yusuf Tekin;

Yeni bir başlangıçla okullarımızda buluşuyoruz… Uzun bir yaz tatilinin ardından ilk zil sesiyle sınıfları dolduracak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, büyük bir heyecanla yeni eğitim öğretim yılının kapısını aralayacak. Bütün başlangıçlar; yeni umutlar, hayaller ve yeni hedeflerin yeşermesine vesile olan güzide anlardır. Bundan dolayıdır ki her birimiz bu heyecanın ortaklarıyız.

 

Bireylerin yaşadığı topluma uyum sağlaması, kişilik kazanması, iyi bir insan ve vatandaş olması ancak nitelikli bir eğitim vasıtasıyla gerçekleşir. Eğitim ve öğretimdeki her olumlu gelişme bir milletin varlığının devamlılığı, kalkınması, güçlenmesi ve müreffeh yarınlara ulaşmasında hayati öneme sahiptir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin yarınlar üzerindeki bu güçlü tesirinin idrakiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürme kararlılığındayız.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği, aziz milletimize duyduğu inanç ve eğitime verdiği destekle “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimize ulaşmak adına yeni eğitim öğretim yılında da hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“Evlatlarını Yarınlara Hazırlayacak Yegâne Şahsiyetler, Öğretmenlerdir”

“Türkiye Yüzyılında vatan evlatlarını yarınlara hazırlayacak kişilerin öğretmenler olduğunu vurgulayan Bakan Tekin;

“Değerli meslektaşlarım, hepimiz aynı istikamette emin adımlarla yürüyen güçlü bir ekibin üyeleriyiz. Ülkemizin geleceğine dair hangi tahayyülümüz varsa ve eğitim hususunda ne yapacaksak bunu hep birlikte yapacağız. Eğitimde gerçekleşecek başarıların en büyük pay sahibi, eğitimin lokomotifi ve Bakanlığımızın asli unsuru öğretmenlerimiz, eğitime gönül vererek ülkemizin geleceğini eğitimle şekillendirme gayretinde olan bu ekibin en dinamik üyeleridir. Bundan dolayıdır ki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan “Türkiye Yüzyılında vatan evlatlarını yarınlara hazırlayacak yegâne şahsiyetler, öğretmenlerdir. Çocuklarımıza rehberlik edecek, onların hayatına dokunacak ve medeniyet tasavvurumuzu maarif davamızla şekillendirecek olan sizlersiniz. Geleceğe güçlü bir şekilde uzanacak olan aziz milletimiz, siz kıymetli öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecektir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin her anlamda destekleyicisi olacağımız gibi istişare kültürüyle şekillenen, öğretmenin saha tecrübesiyle kendini revize eden bir maarif anlayışının da güçlü bir takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2023- 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal bir seferberlik dönemi olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin velilere yönelik;

“Kıymetli Veliler, biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Sizlerin fedakârca yetiştirdiği yavrularınız bizlere emanettir. En kıymetlilerimiz ve yarınlarımız olan yavrularımızı sizlerle birlikte yaşama hazırlayacağız. Yeni dönemde eğitim öğretimin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için hayata geçireceğimiz yeni uygulamalarda göstereceğiniz duyarlık, gelişim çağında olan öğrencilerimizin eğitimine ayıracağınız zaman ve özverinizden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi, tek başımıza bizim altından kalkamayacağımız kadar büyük ve önemli bir sorumluluktur. Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için gelin, bu sorumluluğu hep beraber omuzlayalım, kendi çocuğumuza ve etrafımızdaki tüm çocuklara destek olalım. 2023- 2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal bir seferberlik dönemi olarak kabul edelim.” ifadelerini kullandı.

“Her Biriniz, Potansiyelinizi En Üst Düzeye Çıkaracak”

Bakan Tekin öğrencileri yeni dönemlerinde en iyi şekilde destekleyeceklerini vurgulayarak ;

“Sevgili öğrencilerim, bu yıl da birlikte öğrenme, sağlıkla büyüme ve keşfetme fırsatlarını okullarınızda bulacaksınız. Her biriniz, potansiyelinizi en üst düzeye çıkaracak; dünyaya, insanlığa ve ülkenize katkı sağlayacak yeteneklere sahip bireyler olmaya adaysınız. Öğretmenlerimiz, sizleri en iyi şekilde desteklemek ve rehberlik etmek için buradalar. Velilerimiz, sizlerle iş birliği içinde başarınızı desteklemeye hazır. Sizlere düşen yegâne görev, en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaktır. Yeni dönemin sizlere sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, mesajını 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması dilekleriyle sonlandırdı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi