enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5244
EURO
34,7436
ALTIN
2.492,99
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

2019 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2019 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
REKLAM ALANI
17.04.2019
0
A+
A-

Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 2019 yılı birinci dönem 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez Başkanlığında Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

2019 yılı faaliyet programında yer alan yatırımların toplu olarak değerlendirildiği toplantıda ağırlıklı olarak, ulaştırma, eğitim, sağlık, tarım, kültür ve turizm ile devam eden sulama projelerinin son durumu hakkında yatırımcı Bölge Müdürleri ve kurum amirleri slayt eşliğinde bilgi sunumu yaptı.
Vali Aykut Pekmez Başkanlığında gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcıları Adem Kaya,Bedir Deveci, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İlçe Kaymakamları, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge Müdürleri, ildeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile STK Temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, “2019 yılı yatırım programlarında, merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarınca 28, kamu kurum ve kuruluşlarınca da 243 projenin uygulandığını belirterek, “Bu projelerin toplam tutarı yaklaşık 5 Milyar lira’dır. 2019 yılı programı 906,2 Milyon lira olup, şimdiye kadar 219,5 milyon lira harcama yapılmış ve %24,2’lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
Merkezi idare kuruluşlarının 2019 yılı programlarında küçüklü büyüklü 177 adet işin yer aldığını ifade eden Vali Pekmez “Proje bedeli 4,8 Milyar lira olan bu işler için önceki yıllarda yaklaşık 704 milyon lira harcanmış, 2019 yılında ise 744 milyon lira ödenek kullandırılması öngörülmüş olup, dönem sonu itibariyle bu ödeneğin yaklaşık 152 Milyon lirası harcanmıştır. Bu harcamayla ulaşılan nakdi gerçekleşme düzeyi %20,5’tir. Yerel yönetim kuruluşlarımızın programlarında bulunan 66 adet işin proje bedeli 256 Milyon lira’dır. Bu işler için 2019 yılında yaklaşık 161 Milyon lira ödenek kullandırılması öngörülmüş ve dönem sonu itibariyle 67 Milyon lira harcama yapılarak %41,5’lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2019 yılı sonu itibariyle yapılan çalışmalar sonucunda toplam 243 adet projenin 11 tanesi bitirilmiş, 141 proje devam etmekte olup, 90 proje ise ihale ve sözleşme aşamasındadır”dedi.
Vali Aykut Pekmez Başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ve temsilcileri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması ve devam eden yatırımlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi