enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

17. Besni Eğitim Bayramı Başladı

17. Besni Eğitim Bayramı Başladı
REKLAM ALANI
02.10.2015
0
A+
A-

   SAYI: 277 TARİH:02.10.2015 

17. BESNİ EĞİTİM BAYRAMI BAŞLADI

 

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan 17. Besni Eğitim Bayramı kutlamaları başladı.
3 gün sürecek kutlamaların ilk günü kortej yürüyüşüyle başladı. Besni Hükümet Konağı önünden başlayan kortej yürüyüşü Belediyeye ait uzay çatıya kadar devam etti.
Kortej yürüyüşü sonrası protokol konuşmalarına geçildi. Törende ilk konuşmayı yapan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Doğan, 17. Besni Eğitim Bayramını yaşanan terör olaylarından dolayı buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Vakfımızın kuruluş amacı hayatımızın her alanında eğitim eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunmaktır.
Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise, bu yıl buruk bir bayram yaşadıklarını dile getirerek, “Türk ile Kürdü ayırırsanız ne Türk kalır ve nede Kürt. Ama birleştirirseniz Çanakkale Misali ne Fransız kalır nede İngiliz. Hiç birimizin birbirimizden farkı yoktur. Biz Besnililer olarak bu memlekete her alanda katma değerin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Biz eğitimi sadece okulda verilen bir eğitim olarak değerlendirmiyoruz. Her alanda gelişimi eğitimle birleştirerek yola devam ediyoruz”dedi.
Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya ise, tüm şehitlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Bir ülkeyi geleceğe taşıyan yegâne unsur tartışmasız eğitimdir. Bir düşünürün dediği gibi, “1 yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin ama 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin” demektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin gerçek kurtuluşu ancak eğitimle olur diyerek eğitimin bir millet için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır”dedi. .
17. Besni Eğitim Bayramının hayırlı olmasını dileyen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “Bir sonraki dönemde Besni ilçemizden en az bir Milletvekilinin olması için bir siyasi olarak gereken mücadeleyi fazlasıyla vereceğim. Besni ilçemizin fıstığına Gaziantep sahip çıkıyor, üzümüne ise Gölbaşı ilçemiz sahip çıkmakta, çok şükür ki bu eğitim bayramına sahip çıkan olmadı. Türkiye’de eğitim bayramı yapılan tek yer Besni ilçemizdir. Bu bakımdan eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün Besnilileri tebrik ediyorum”dedi.
Terörle onurlu bir şekilde mücadele ederek şahadet mertebesine ulaşan vatan kahramanlarını rahmetle, gazilere ise acil şifalar dileyen Vali Mahmut Demirtaş, “Dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan Besni Eğitim Bayramını bu yıl buruk bir şekilde kutluyoruz. Besni Eğitim Bayramının ülkemize, ilimize ve Besni ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. En önemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Çünkü eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder” diyen Gazi Mustafa Kemal, milletimizin bir var oluş mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde, top seslerinin duyulduğu bir ortamda, Ankara’da Maarif yani Eğitim Kongresini toplamıştır. Bu durum, eğitim mücadelesinin, en az cephe savaşları kadar önemsendiğinin göstergesidir. Kuşkusuz eğitim, çağımızın da en önemli vazgeçilmezlerindendir. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüz dünyasında; gelişmelere ayak uydurabilmek, maddi ve manevi doyuma ulaşabilmek, dünyaya daha geniş pencereden bakabilmek ve analitik düşünüp fikirler üretebilmek ancak eğitimle mümkündür”dedi.
 

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, 17. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri kapsamında Merinos Holding’in katkılarıyla yapılan ve Besni ilçesine ait yöresel eşyaların yer aldığı Müzenin açılışını yaptı.

  
 Kutlu haber merkezi 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi