enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Politika çare bulma hüneri olarak

Politika çare bulma hüneri olarak
REKLAM ALANI
20.03.2021
0
A+
A-

 

Politika başarılı olunabilecek hedeflere uygun belirli şartlarda uygulanır. Politika tesadüf ve düzensiz bir işlem değildir. Tüm enerjilerin ve ele alışların bütünüdür. Politika tüm toplumun menfaati için pratik neticelere sahiptir. Bu bağlamda politika yapmak ne zaman faydalı bir iş olur? Eğer toplumsal olarak kabul görür ve yaşanılabilir çözümler üretebiliyorsa. Çatışmalara sebebiyet veren ve tüm toplumu ayrıştıran sorunlara çözümler üretebiliyorsa politika yapmak faydalıdır.

Politika yapmada her zaman yolsuzluk tehlikesi olduğu gibi kibir ve başına buyruk olma tehlikesi de mevcuttur.

Politikada enerjilerin ve ele alışların etkin kullanılması gerektiği gibi ayrıca politika toplum tarafından kabul görür değer yargılarına ve ahlak çerçevesine kalıcı bir şekilde dayanmalıdır.

Defalarca makalelerimde yerel sorunlarımızın çözümü konusunda naçizane görüşlerimi kamuoyuyla paylaşmaya çalıştım. Ümitsizce de olsa yazmaya devam ediyoruz. Büyük bölgemizin büyük sorunları halen çözüm beklemekte, en başta da istihdam. Fakat bu korona salgını döneminde ölülerimizi defin etmekten artık istihdamı ve toplumun maddi refahını düşünemez olduk.

Benim yöremizde şahit olduğum, gözlemini yaptığım halkta politikaya karşı büyük bir bezginlik olduğu, artık sıradan halkın seçimlerden ve politikacılardan pek beklentilerinin olmadığı yolunda. Büyük bir ümitsizlik hakim Kahta yöremizde. Zaten temel gıda maddelerinden yoksun yoksul halk tabakasının politika düşünecek, konuşacak hevesi ve ümidi kalmamış. En son edindiğim bilgilere göre Kahta merkezde 500 ile 600 hane arasında aile temel gereksinimlerden yoksundur. Maalesef tok açın halinden anlamaz.

Acaba korona salgını sonrası bir mucize gibi politika meydanında da bir değişim olur mu? yeniden politika hüneriyle kronik sorunlara bir çözüm bulunur mu? Bu korona döneminde bir nevi yangın yeri olduğu için fazla eleştiri yapmanın yeri olmadığını da söyleyebiliriz. Fakat korona sonrası için temennilerimizi söylemekte fayda vardır. Toplumda çatışma, çelişki ve ayrıştırmaya sebep olan sorunların tek çaresi politikadadır. Sorumluluk ve temiz insani dürüst değerlerle sorunlara çare bulunmalı.

Ulusal ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde tüm politikacılar ve politik partiler TBMM’de halka örnek olgun bir davranışla çözüm üretmeli temennisinde bulunmak istiyorum. Bunun yansımasının Kâhta’mızda ve bölgemizde de olması temennimdir. Ülkemizin baharın ve Newrozun gelişiyle canlanan doğa gibi olmasını temenni ederim.

Bu vesileyle Unesco dünya kültür mirasında olan, 2021 Newroz Bayramı tüm insanlığa mübarek olsun, sağlık, bereket, sulh, kardeşlik ve eşitliğe vesile olsun…

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi