enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5808
EURO
35,0133
ALTIN
2.460,62
BIST
9.900,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Kahta’da Yeni Kimlik Yoğunluğu

Kahta’da Yeni Kimlik Yoğunluğu
REKLAM ALANI
26.01.2018
0
A+
A-

Kahta ilçesinde süresi 2020 yılına kadar geçerli olduğu halde etrafta yapılan ceza dedikodularına inanan vatandaşlar, eski kimliklerini yenisi ile değiştirmek için nüfus müdürlüğüne akın ediyor.

2017 yılında yeni kimlik almak için yaklaşık 87 bin kişinin müracaat ettiği ilçede 28 bin kişiye yeni kimlik verildi.

2017 yılı istatistiklerine göre Kahta nüfus müdürlüğüne yaklaşık 255 bin vatandaş kayıtlı bulunuyor.

Kayıtlı vatandaşlardan 74 bin 500’ü ilçe merkezinde, 46 bini belde, köy ve mezralarda toplam 120 bini Kahta’da ikamet ediyor.

135 bin vatandaş Kahta nüfusuna kayıtlı olup ilçe dışında ikamet ediyor.

Yeni kimlik kartlarının insan hayatını kolaylaştırıcı birçok özelliklere sahip olduğunun altını çizen Kahta Nüfus Müdürü Hamdi Ceylaner, “ Vatandaşlarımız yeni kimlik almak için müdürlüğümüze istedikleri zaman başvurabilirler. İnternetten de kimlik değişimi için müracaat edebilirler. Çok acele etmelerine gerek yok. Süremiz 2020 yılına kadar uzatılmıştır. 10 yıllık kullanım ömrü olan yeni kimliklerimiz uluslararası standartlara sahip olup ömürleri 10 yıldır. Başvuruda bulunan vatandaşlarımıza önce mesaj geliyor, daha sonra müracaatta verdikleri adrese kimlikleri teslim ediliyor. Bir ay içerisinde hazırlanan kimliklerini almayan vatandaşların kimlikleri iptal oluyor. Yılbaşından önce çok büyük yoğunluk yaşandı. Yoğunluk hala devam ediyor. Günde ortalama 150 müracaat alıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi