enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde Hayaller Gerçeğe Dönüşüyor

Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde Hayaller Gerçeğe Dönüşüyor
REKLAM ALANI
21.07.2018
0
A+
A-

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde birbirinden eğlenceli ve öğretici yaz atölyelerinde bin 350 çocuk, unutamayacakları bir zaman geçiriyor.

Teknoloji, fizik,  anasınıfı ve kimya atölyelerinde deneylerin yanı sıra robot atölyelerinde kendi robotlarını kodlayan 04-14 yaş arası çocuklar, hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.100’üncü Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde 3 bin 500 metrekare kapalı, bin 500 metrekare açık alana kurulan Türkiye’nin ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezinde yaz tatilini değerlendirmek isteyen çocuklar, yaratıcılık, aktif öğrenme, verimli zaman geçirme, deneyimleme ve programlama dili öğrenme gibi aktivitelerle, teknoloji, fizik,  anasınıfı ve kimya atölyelerinde, deneylerin yanı sıra robot atölyelerinde kendi robotlarını kodluyor.

Gezegenevi ve Bilim Merkezinde çocuklarla biraraya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmasında geleceğin teminatı çocukların çağın şartlarına göre yetiştirilmesinin önemine değindi.

Şahin, yeni dünya, yapay zeka, uzay ve astronomi üzerine kurulduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

”Çağ, bilgi çağı. Çocuklarımıza uzay bilimini eğlenceli bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Gökyüzü fatihlerine ihtiyacımız var. Çok önemli bir misyona sahip olan Türkiye’nin ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezi, ileride önemli astronotlar yetiştirecektir. Ben buna gönülden inanıyorum.”

– Türkiyenin ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezi

Türkiye’nin ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezi, çocuklarla gençlere uzay bilimini sevdirmeyi, bilimin eğlenceli yüzünü göstermeyi hedefliyor.

Çeşitli gök cisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini seyirci topluluğuna izletebilmek için özel olarak tasarlan Gezegenevi, eğlendirirken bilgilendiren bir öğretim ortamı oluşturuyor. Yarım küre biçimli bir kubbe ekran şeklinde perde bulunan salonda, yansı aracının ürettiği astronomik görüntüler karanlık salonun kubbesinin iç yüzeyine yansıtılarak izleyicileri, uzay boşluğunda gezintiye çıkartıyor.

Kaynak:PHA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi