enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Ahlaki bir pusula yoksa güç kontrolden çıkar.

Ahlaki bir pusula yoksa güç kontrolden çıkar.
REKLAM ALANI
26.06.2020
0
A+
A-

 

Salgın hastalığı geride bırakmayı umut ederek, bu hassas dönemde biraz da ahlaki bir konuyu dikkatinize sunmak istiyorum; Müslümanlarca temsil edilmesine hasret kaldığımız çok önemli hususu hatırlatarak, birazda irdeleyerek üzerinde durmak elzem bir durum. Son zamanlarda maalesef toplumsal bir yöneliş haline gelen bazı siyasi erklerinde desteğiyle çağımızın bir hastalığı olan güzel ahlâk’ın sorgulanışı, gücün etkisi toplumun tepkisiyle birleşince sorun vücut buldu. Bu minvalde ahlak, insanoğlunun doğruya yönelmesi sonucunda hedefe ulaşma arzu ve isteği, iyi davranışlarda bulunup kötülüklerden uzak durmasıdır.

Yanlı-yanlış anlamalara yol açmamak için güzel ahlakın sadece İslamiyetin değil, tüm dinlerin daha doğrusu tüm insanlığın bir hedefi ve erdemi olduğunu belirtmekte yarar var.

Yaratılışa inanmak, Allah’a karşı kendini sorumlu hissederek hareket etmek, İslam ahlakının temel prensiplerindendir. Bütün bu anlattıklarımızdan dolayıdır ki; toplum içinde kabul görülmeyen, doğru olmayan, güzel ve hoş karşılanmayan bütün kötü davranışlar ve alışkanlıklarda ahlaki duruş yoksa güç kontrolden çıkarak toplumda ahlaki hezeyana yol açar. Bir şans sonucu veyahut da birilerinin siyasi gücü ve himmeti sayesinde bir yerlere gelenler, belli bir zaman sonra geldikleri yeri, yaşadıkları coğrafyayı ve bir başka deyişle gerçeklerini unutarak siyasi güç zehirlenmesine ve menfaat girdabına kapılarak, ahlakın pusula olduğunu unutup, çevresine zarar verir hale geliyorlar. Bırakın yardım etmeyi, elinden tutmayı ( kendi çevreleri hariç) kendi çabalarıyla bir yere gelmiş veya gelmek için mücadele eden, ahlakı kendilerine pusula yapanlara da set oluyorlar. Gücü yetmeyince de menfaat için dillerinden düşürmedikleri Allah’ın kelamını unutup çamur atarak durdurmayı seçiyorlar.

Unutulmamalıdır ki, bunlar beyhude çabalar… “ hakikat kötülere misafir olmaz”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi