enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

ADIYAMAN İLE İSTANBUL’UN SAHABE KARDEŞLİĞİ RESMİLEŞTİ

ADIYAMAN İLE İSTANBUL’UN SAHABE KARDEŞLİĞİ RESMİLEŞTİ
REKLAM ALANI
19.01.2016
0
A+
A-

 

 

Adıyaman ile İstanbul’un Sahabe Kardeşliği Resmileşti

 

Türkiye’de kabirleri resmi olarak belli olan iki sahabenin bulunduğu Adıyaman ile İstanbul arasında daha önce gündeme getirilen ‘Kardeş Şehir’ talebi Adıyaman Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

Adıyaman Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında, daha önce gündeme getirilen Adıyaman ile İstanbul arasındaki ‘Kardeş Şehir’ protokolü oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda alınan karar ile ilgili bilgi veren yetkililer, Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 17 Aralık 2015 tarihinde talep edilen ‘Kardeş Şehir’ maddesinin görüşüldüğünü dile getirerek, “Şehirler arası gelişmişliğin pekişmesi ve daha iyi seviyelere gelmesi için kardeşlik hukuku çok önem arz etmektedir. İslam tarihinin önemli sahabelerinden ikisinin kabirleri ülkemiz sınırları içerisinde yer almaktadır. Safvan Bin Muattal’ın Adıyaman’da, Eyyüp El Ensar-i’nin kabri ise İstanbul’dadır. Her iki sahabenin kabirlerinin tescillerinden dolayı Adıyaman ile İstanbul illeri önemli ve anlamlı manevi zenginliğe ev sahipliği yapmaktadır. Her iki ilin önemli ortak değerlerinden dolayı kültürel, tarihi ve sosyo-ekonomik alanda tecrübe ve imkanlardan ‘Kardeşlik Protokolü’ çerçevesinde faydalanılmasında yararlı olacağı düşüncesiyle 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 18/p fıkrasında yer alan ‘Kardeş Kent İlişkileri Kurulması…’ gereğince belediyemizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ olması için meclisimiz tarafından gerekli karar alınmıştır. Her iki ilimiz için de hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştular.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi