enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
ALTIN
2.494,72
BIST
9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

VALİ ERİN’İN GAYRETLERİ SONUÇ VERDİ, SAMSAT’TA TOPRAK SUYLA BULUŞTU

VALİ ERİN’İN GAYRETLERİ SONUÇ VERDİ, SAMSAT’TA TOPRAK SUYLA BULUŞTU
REKLAM ALANI
10.09.2016
0
A+
A-

Adıyaman’da göreve başladığı ilk günlerde Samsat ilçesini ziyaret ederek Samsatlı çiftçilerin sulama sorunun çözümü için elinden geleni yapacağını belirten Vali Abdullah Erin’in girişimleri sonuç verdi, Samsat’ta kanallara yeniden su verilerek toprak suyla buluştu.

TEDAŞ ve AKEDAŞ’a olan elektrik borçlarından dolayı 4 yıldır kanallara su verilemeyen Samsat’ta, çiftçilerin ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için yoğun bir gayret sarf eden Vali Abdullah Erin’in devreye girmesiyle sulama sorunu çözülen Samsat’ta 28 Bin dönüm arazi suyun bereketine kavuştu. Pompaj İstasyonuna yeniden elektrik verilmesiyle 4 yıl sonra kanallara su verilerek çiftçinin yüzü gülmeye başladı.

Elektrik sorununun çözümü ile birlikte Samsat’ın bereketli topraklarının tekrar suya kavuştuğunu belirten Vali Abdullah Erin, “ilçe ekonomisinin tamamen tarıma dayandığı Samsat’ta tarımsal sulamada sorunların ortadan kalkması gerekmektedir. Çok şükür bu sorunu da aşmış olduk. Sulu tarımla birlikte Samsat ilçemizde çiftçilerimiz aynı araziden 2-3 çeşit ürün alabilecektir. Ürün çeşidi artacağı gibi buna bağlı olarak da çiftçilerimizin refah seviyesi yükselecek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları da artacaktır. Adıyaman’ın verimli topraklarının su ile buluştuğu ve tarımsal sulamanın tamamen ortadan kalktığı günleri görmek ve devam eden sulama projelerimizin bir an önce hayata geçirilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Samsatlılara ve bütün ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi