enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Uçaklardaki Kara Kutu Sistemi Artık Otobüslerde

Uçaklardaki Kara Kutu Sistemi Artık Otobüslerde
REKLAM ALANI
28.09.2018
0
A+
A-

Ulaşımda uluslararası birçok ödül alan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada yolcuların güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması için uçaklarda kullanılan kara kutu sistemine geçiyor.

Yeni sistemle araç içindeki A’dan Z’ye her türlü bilgi merkeze iletilebilecek ve merkez olası sorunlara anında müdahale edebilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örnek gösterilecek bir uygulamaya daha imza atıyor. Şanlıurfa’da ulaşım sorunlarını ortadan kaldırabilmek için alt yapı anlamında yeni yollar, köprülü kavşaklar ve bulvarları hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada son model araç sayısını da arttırarak vatandaşın daha rahat ve güvenli ortamda ulaşım yapmasına olanak sağlıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde uluslararası birçok dalda ödüller alarak toplu taşımada Türkiye’de örnek gösterilen şehir haline gelen Şanlıurfa, bu kez yepyeni bir sistemle tanışıyor.

-Kara Kutu Sistemi Nedir?

Şehir içi otobüslerde meydana gelen trafik kazalarını önlemek, yakıt tüketiminden tasarruf etmek, yol sürüş güvenliğini artırmak, bakım masraflarını en aza indirmek ve yolcu konforu amacıyla uçaklarda kullanılan kara kutu sistemini otobüslerde uygulanmaya hazırlanıyor.

Kara kutu Projesinin hayata geçmesinin ardından uzaktan erişimle arıza tespiti yapılabilecek haberleşme ağ yapısı ile kaza anında sürücünün ve aracın bulunduğu koşullar kayıt altına alınabilecek. Bu sistemin sağlamış olduğu anlık veriler sayesinde klima sıcaklığından, yakıt tasarrufuna, frenleme sayısından motor sıcaklığına, arıza bilgilerinden aracın rölantide kalma süresine kadar bir çok bilgi anlık olarak bir merkezden yönetilebilecek. Bu sistemin devreye alınması ile birlikte şoförün klimayı açmaması, aracın hızlı veya yavaş kullanılması gibi durumlar kalkmış olacak.

Proje ile birlikte otobüslerdeki yolcu oranı hesaplanabilecek. Otobüslerin ağırlığının ölçülebildiği sistemde araçların doluluk oranı tespit edilebilecek. Yoğunluğun olduğu bölgelere ek otobüs seferleri konulabilecek. Yolcu oranları Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının akılı telefon uygulaması Urfa Ulaşım’a e entegreli şekilde çalışacak. Bu uygulama sayesinde yolcuların “Nasıl Giderim? Yakınımdaki Duraklar ve  Sefer Saatleri Dolum Noktaları” ve daha birçok bilgiye ulaşabildiği Ulaşım Mobil Uygulaması ile bekledikleri otobüsün doluluk oranını cep telefonundan görebilecekler.

Kaynak:PHA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi