enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Türkiye Kent Konseyleri Birliği deprem bölgesinde; Heyetin ilk durağı Hatay

Türkiye Kent Konseyleri Birliği deprem bölgesinde; Heyetin ilk durağı Hatay
REKLAM ALANI
08.11.2023
0
A+
A-

Türkiye Kent Konseyleri Birliği deprem bölgesinde; Heyetin ilk durağı Hatay

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz beraberinde TKKB Başkan Yardımcıları Necati Binici ve Sedat Köse ile yönetim kurulu üyeleri Burak Taştan, Nuray Akçasoy, Dr. Nevide Kimyon, Rüstem Kadri Septioğlu, Genel Sekreter Dr. Süleyman Basa, TKKB İcra Kurulu Üyesi Zeynep Arıkan ile birlikte depremde ağır hasar gören Hatay’da temas ve incelemelerde bulundu.

‘’Yeniden yapılanmada STK’lar önem arz ediyor’’

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığında gerçekleştirilen ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, özellikle deprem felaketinin yaşandığı illerin yeniden yapılanması sürecine katkı sağlaması anlamında STK’ların önem arz ettiğini söyledi.

Yılmaz, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz’ın öneri ve direktifleri doğrultusunda, depremden etkilenen illerimizdeki STK temsilcileri ile bir araya gelip, bölgelerindeki sorun ve çözüm önerilerini konuşuyoruz. Bu toplantılardan elde edeceğimiz verileri, Ankara’da düzenlenecek TravelExpo etkinliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz ve devlet erkanı ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Hatay’daki sorun ve çözüm önerileri konusundaki görüşlerini paylaştı.

Savaş’a ziyaret

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Ziyarette bölgenin genel durumu, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi