Mehmet Bülent ALP – TRABZON/ BHA
Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu “TÜBİTAK 4006 B Bilim Fuarı” çok amaçlı spor salonda gerçekleştirilen bilim fuarında bir koordinatör ve on danışman öğretmenin rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan 20 proje görücüye çıktı. “TÜBİTAK 4006 B Bilim Fuarı”nın açılış kurdelesini Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kürkan, Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Başsavcı Hayati Aytemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Şube Müdürü Gökçen Atılgan, okul müdürleri ve öğrenciler tarafından kesildi.
Açılış öncesi selamlama konuşmasını yapan Okul Müdürü Ahmet Bulut konuşmasında; “Bugün burada; bilimin ışığında ilerleyen, araştıran, sorgulayan ve üreten bir neslin heyecanına ortak olmak için bir araya geldik. Öğrencilerimizin emek ve özveriyle hazırladığı projeleri hep birlikte görme ve onların yaratıcı dünyalarına tanıklık etme fırsatı bulacağız.
Fuar, sadece bir sergi değil; genç beyinlerin bilimle buluştuğu, hayal gücünü gerçeğe dönüştürdüğü bir platformdur. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi ve katkı sağlayan herkesi gönülden kutluyorum. Bilimin ve aklın yolunda buluşmak dişleğiyle hepinize keyifli fuarlar diliyorum.” dedi.
Bölgedeki tek STEM okul etiketine sahip olan Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu’nda, “TÜBİTAK 4006 B Bilim Fuarı” kapsamında düzenlenen etkinlik, büyük bir ilgi ve coşkuyla gerçekleştirildi. Bilim fuarında koordinatör öğretmen Fatih Gedikli ve 10 danışman öğretmenin rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan 20 proje sergilendi.