enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5728
EURO
34,9054
ALTIN
2.440,46
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU
REKLAM ALANI

 

Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen iftar programında, Vali Abdullah Erin, kahraman şehitlerimizin kıymetli aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Perre Salonda düzenlenen ve katılımın yüksek olduğu iftara Vali Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Ağır Ceza Başkanı Mehmet Yener, İdare Mahkemesi Başkanı Alper Ergüder, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Onur Kökçü, Yusuf Özdemir, Ayhan Akpay, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi, bazı kurum amirleri, STK Başkanları, basın mensupları, Köy ve Mahalle Muhtarları, kanaat önderleri, askeri personel, Kıbrıs Gazileri, şehit aileleri, gaziler ve çocukları katıldı.

Vali Erin ve diğer protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerle aynı masalarda iftarlarını açarak sıcak ve samimi sohbetlerde bulundular.

İftar yemeğinden önce İl Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti ve devamında akşam ezanının okumasıyla iftar yemeğine geçildi. Ezanın okunmasıyla birlikte Vali Erin, şehit aileleri ve davetliler hep beraber oruçlarını açtılar.

İftar sonrası şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek gezerek yakın ilgi gösteren Vali Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin, rahmet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan ayında aziz vatan şehitlerimizin kıymetli emanetleri olan aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk ve bahtiyarlık duyduklarını ifade ettiler.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, “Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İstiklalimiz ve İstikbalimiz için en değerli varlığı olan canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Yine bu aziz vatanın birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna fedakârlık göstererek bu uğurda gazi olan kardeşlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bugün Ramazan ayı boyunca en anlamlı birlikteliğin ve beraberliğin yaşandığı günlerden bir tanesidir. Vali olarak ramazanın başlangıcında şaşalı ve şatafatlı zengin sofralarında gerçekleşen iftarların yapılmamasını, buraya sarf edecekleri kaynağı ve enerjiyi şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve fakir vatandaşlarımızın yanında yer almaları suretiyle sofralarında misafir olarak onların ihtiyaçlarını gidermelerine yönelik istirhamda bulunmuştum. Bugün seçilmiş insanlarla birlikteyiz. Şehadet, peygamberlikten sonra en kutsal makamdır. Şehitlerimizin ailelerinin büyük bir hüzün ve büyük bir acı yaşadıklarını biliyor ve hissediyoruz. Devlet ve millet olarak şehitlerimize çok şey borçluyuz. Şehitlerimizin milletimize emaneti olan muhterem aileleri gözümüzün nuru, başımızın tacıdır. Kahramanlarımızı dünyaya getirerek payelerin en değerlisine sahip bulunan şehit anne ve

babaları, şehitlerimizin eş ve çocuklarına minnettarız. Devlet ve millet olarak şehit yakını ve gazilerimiz için var olan bütün imkânları sonuna kadar seferber etmeye çalışıyoruz. Eğer bugün ülkemizde rahat yaşayabiliyorsak, geleceğimize umutla bakabiliyorsak, biz bunu şehitlerimize borçluyuz. Ramazan ayı vesilesiyle şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnet duygularıyla anıyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin, şehit aileleri ve gazilerle tek tek tokalaşarak salondan uğurladı.

Şehit çocuklarıyla da yakından ilgilenen Vali Erin, çocukları kucaklayarak fotoğraf çektirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi