enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

“Robilukainus” ile Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

“Robilukainus” ile Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi
REKLAM ALANI
14.07.2018
0
A+
A-

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerin yenisine ‘’Robilukianus’’ Akıllı Sera Sergisi eklendi.

Kasım ayından bu yana Robotik, Arduino, Algoritma, Tasarım ve Kodlama konularında eğitim alan öğrenciler yaptıkları hünerlerini sergilediler.Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘’Robilukianus’’ akıllı Sera Sergisi 30 okul, 30 öğretmen ve 6867 öğrenciden oluşan ekiple Robotik, Arduino, Algoritma, Tasarım ve Kodlama gibi alanlarda geliştirdikleri seralarla etkinliğe katıldılar. Etkinliğe katılan ve jüri tarafından puanları değerlendirilen derece yapan 3 projeye çeşitli ödüller verildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Adem Kaya, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Bilişim Garajı Kurucusu ve aynı zamanda Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, bazı okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Mete Kızılkaya, “Bugün değerli bir hocamız bizlerle Ankara Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Selçuk Özdemir kendisine hoş geldin diyorum. Selçuk hocamızın sayesinde ilimizde eğitim gören yaklaşık 7 bin çocuğumuza kodlama dersi verdik. Ve yetişen bu öğrencilerimiz yavaş yavaş çalışmalarının emeklerini alıyorlar, bu gün görmekteyiz bu seralarla ile. Ben hepsine bu ülkeye faydalı birer bilim insanları olacaklarına inanıyor ve güveniyorum. Bu etkinlikte emek vermiş tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Etkinlik sonunda birincilere akıllı saat, ikincilere akıllı bileklik ve üçüncülere bluetooth hoparlör hediye edildi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi