enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

PROF. DR . KIYMAZ’A ‘AKADEMİK ÜYELİK’ VERİLDİ.

07.06.2017
0
A+
A-

Kutlu Haber sitesi yazarımız Prof.Dr. Kıymaz’a ‘AKADEMİK ÜYELİK’ verildi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Hazırlık Fakültesi Türk Dili Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet KIYMAZ, Kazakistan Uluslararası Bilimler Akademisine “AKADEMİK ÜYE” yapıldı.
Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan ULUSLARARASI BİLİMLER AKADEMİSİ; bilimsel araştırmalarını, yayınlarını ve konferanslarını değerlendirerek Prof. Dr. Ahmet KIYMAZ’ı “Akademik Üye” unvanı ile ödüllendirdi.

Kazakistan Uluslararası Bilimler Akademisi;
Türk Dünyasının ortak değer şahsiyeti “Hoca Ahmet Yesevi” hakkındaki bilimsel yazılar, konferanslar ve televizyon konuşmaları,
Soyut kültürel değerlere örnek ve Türk kültürünün temel dinamiklerini sembolize eden “Yâren Kültürü” hakkındaki bilimsel yayınları, araştırmaları ve konferansları,
“Türkiye-Kazakistan ilişkileri ve Türk-Kazak kültürlerini güçlendirmek” alanlarındaki bilimsel yayınları, araştırmaları ve konferansları içeren faaliyetlerinden dolayı, 28 Şubat 2017 tarihli, 2031 sıra numarası ile Prof. Dr. Ahmet KIYMAZ’a “AKADEMİK ÜYE” unvanı verdi.

***

KAZAKİSTAN ULUSLARARASI BİLİMLER AKADEMİSİ
(İnternational Informatization Academy)
(http://academy.kz, http://academy.kz/kz, http://academy.kz/en)
“Kazakistan Uluslararası Bilimler Akademisi”, Moskova Uluslararası Bilimler Akademisi geleneğinin bir yansıması olarak 30 Mart 1994 tarihinde Almatı’da kuruldu. Bilgi analizine önem veren, halkı bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi hedefleyen, küresel anlamda bilgili toplumların güçlendirilmesini temel prensip kabul eden bir akademidir.
Akademinin önemsediği konuların başında, Kazakistan ile dünyanın diğer ülkeleri arasındaki kültür, eğitim-öğretim, teknoloji, ekonomi alanlarında bilgi alışverişini canlı tutmak, geliştirmek ve güçlendirmek gelmektedir. Bu amaçla; Kazakistan Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından yüksek nitelikli bilim adamlarının birlikteliğini güçlendirmek, koordinasyon ve iletişimi sağlam tutmak, yeni bilimsel gelişmelerin oluşmasını sağlamak insanlık görevi olarak kabul edilmektedir.
***

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi