ORDU-BHA
Tiyatroseverlere yine unutulmaz bir sezon yaşatmayı amaçlayan OBBKT, yeni sezonda 6 oyunla seyircisinin karşısında olacak. OBBKT’de birbirinden değerli 2 yönetmen eşliğinde oynanacak 2 yeni oyun için ise ekip, provalara başladı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde daha da değer kazanan tiyatro yeni sezona hazırlanıyor. Bu sezon tiyatroda bir yeniliğe imza atan OBBKT, Genel Sanat Yönetmeni A. Emrah Özdilek’in öncülüğünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı ve Konya Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölüm Başkanı aynı zamanda Konya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Dr. Öğretim Üyesi Fatma Kandemir Şahin’in yönetmenliğinde 2 yeni oyunu Orduluların beğenisine sunacak.
Oyunlardan ilki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’nın rejisini yaptığı, A. Emrah Özdilek’in sahneye uygulayacağı “O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise.”
Oyunun provaları devam ederken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı oyun hakkında açıklamalarda bulundu. Yönetmen Sigalı OBBKT’ye verdiği katkılar ve destekler dolayısıyla Başkan Güler’e teşekkür etti.
“O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise”nin Ordulular tarafından çok sevileceğini ifade eden Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı konuşmasında şunları kaydetti: “OBBKT son dönemde Türkiye’nin yükselen değeri halinde. Burada çok güzel bir ekip ile buluştuk. Burada eğlendiren, düşündüren çok güzel bir oyun çalışıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler OBBKT’yi çok güzel sahiplenmiş ve destek vermiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Oyunumuzu seyircilerimizin çok seveceğini düşünüyorum.”
Bir diğer oyun ise Mine Söğüt’ün ‘’Deli Kadın Hikayeleri’’ adlı romanından sahneye uyarlanan ve Konya Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölüm Başkanı aynı zamanda Konya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı, Dr. Öğretim üyesi Fatma Kandemir Şahin’in sahneye koyduğu ‘’Beni Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat’’ Ordulular ile buluşacak.
“Beni Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat’’ adlı oyun ile provalarını sürdüren Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Dr. Öğretim üyesi Fatma Kandemir Şahin şöyle konuştu: “Yılmadan yorulmadan, çok güzel çalıştığım bir süreç oldu. Ordu beni çok güzel karşıladı. Mine Söğüt’ün kitabından oyun, çok metaforik anlamlar iletiyor. Kolay olmayan bu işi ekip ile birlikte üstesinden geldiğimizi düşünüyorum. Bu sene Orduluların farklı bir dil izleyeceğini düşünüyorum.”
OBBKT Genel Sanat Yönetmeni A. Emrah Özdilek yeni sezon hakkında açıklamalarda bulundu. Toplamda 6 oyun ile bu sezonda seyirciyle buluşacaklarını aktaran A. Emrah Özdilek açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “62. sezona hazırlanıyoruz. Bu sezon 2 tane misafir yönetmenimiz var. Şu an 2 oyunumuz provada. ‘O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise’ ve ‘Beni Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat’. Yine bu oyunlar dışında ‘Bir Şehnaz Oyun’ olacak. 3 Ekim’de ‘O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise’ ile sezonu açacağız, ardından ’Beni Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat’ oyunu ile devam edip, kasım ayı başında da ‘Bir Şehnaz Oyun’ seyirci ile buluşacak. Yine geçtiğimiz sezondan ‘Kahvede Şenlik Var’, ‘Fil ve Tavşan’ oyunumuz olacak. Sevgi Tırı tiyatromuzla da tüm ilçelerimize gideceğiz. Yine bir çocuk oyunumuzda kasım ayında perde diyecek. Sezona 6 oyunla girmiş olacağız. Seyircilerimizi ilgi ve alakalı oldukları şekilde solanlarımızı doldurmaya davet ediyoruz.”